Aanbod voor psychiaters eetstoorniszorg

 Maart 2022 – Eetexpert verzorgt dit jaar een 3-voudig aanbod ter ondersteuning van psychiaters bij eetstoornissen en eetproblemen.

Basistraining eetstoornissen voor psychiaters

Deze basisopleiding richt zich op de gespecialiseerde diagnostiek en behandeling bij eetstoornissen in de psychologen-, pedagogen- en psychiatrische praktijk. Concreet ga je aan de slag met het herkennen van signalen voor eetstoornissen, het uitvoeren van een gerichte screening en intake, het inschatten van motivatie, het uitwerken van een gericht behandelplan en het toepassen van onderbouwde kennis in een multidisciplinaire behandeling. Deze basisopleiding omvat 27 vormingsuren, waaronder een zelfstudiepakket en vier vormingsdagen. Voor de opleiding wordt accreditering aangevraagd. 

Data: 

 • 31 mei van 9u30 tot 16u30 Online
 • 7 juni van 9u30 tot 16u30 Leuven
 • 17 juni van 9u30 tot 16u30 Online
 • 23 september van 9u30 tot 16u30 Leuven 

Meer info en inschrijven

Masterclass ambulante psychiatrische zorg in de aanpak van eetstoornissen 

Deze masterclass richt zich tot psychiaters die in de ambulante praktijk aan de slag gaan met het behandelen van eetstoornissen. Deze masterclass bouwt verder op de 4 daagse basistraining, maar kan ook apart gevolgd worden na inlezen van een leespakket. In deze masterclass worden kapstokken aangereikt voor jouw specifieke uitdagingen in je ambulante psychiatrische praktijk : oa Hoe bouw je aan een doordacht en duidelijk behandelkader (bv. rond gewicht, schoolgaan, beweging, gsm gebruik), Hoe werk je vlot samen met verschillende hulpverleners die allen vanuit een eigen praktijk werken, Hoe werk je met gezinnen rond herstel bij eetstoornissen? Waar ligt de grens van ambulante therapie en wanneer doorverwijzen ? Hoe werk je met comorbiditeiten (oa ASS, dwangstoornissen,…)? …

Datum:

 • 14 oktober van 13u tot 16u (online) 

Meer info en inschrijven

Advieslijn voor psychiaters

We helpen je graag ‘on the road’. Een nieuwe advieslijn wil psychiaters concreet ondersteunen bij hun werk bij eetstoornissen. Op zoek naar verwijsadressen of vragen bij een casus? Je kan rechtstreeks bellen naar 0496288057 of mailen naar secretariaat@eetexpert.be. We antwoorden je binnen de 48 uur, en brengen je wanneer nodig in contact met een collega psychiater.

Meer info

Meer nieuws
 • WHO publiceert nieuw framework

  JUN 23- WHO publiceert nieuw framework om strategieën voor de preventie en zorg van obesitas te integreren in het bestaande zorgsysteem.

 • Wereldeetstoornisdag - initiatieven met ervaringsdeskundigen en voor ouders 

  Jun 2023 – Ouders en ervaringsdeskundigen kunnen veel betekenen voor jongeren met haperend eetgedrag of eetstoornissen. Bekijk hier de nieuwe initiatieven met ervaringsdeskundigen en ouders!

 • Nieuwe initiatieven met  preventiewerkers en zorgverstrekkers

  Mei 2023 – Tijdens de week van wereldeetstoonisdag zetten we nieuwe initiatieven  in de spotlight. Vandaag zetten we de professionals die werken in preventie en zorg in de bloemetjes.

 • Perspluim en nieuwe initiatieven met mediamakers 

  JUN 2023 – We vroegen onze ervaringsdeskundigen van ANBN om weer een perspluim uit te reiken op deze Wereldeetstoornisdag. Benieuwd wie ze uitkozen als genomineerden?

Bekijk al het nieuws