Terug

Basisopleiding eetstoornissen voor diëtisten -inschrijvingen gesloten

Dit jaar organiseren we een verkorte online vorm van de basisopleiding voor diëtisten rond de behandeling van eetstoornissen. Het omvat 10 vormingsuren: het zelfstudiepakket, een vragenuur en een toepassingsdag.


Inhoud

De diëtistische begeleiding van cliënten met eetstoornissen kenmerkt zich door het (herhaaldelijk) doorlopen van een aantal fasen: het diëtistisch onderzoek, de diëtistische diagnose, dieetbehandeling en evaluatie. Tijdens deze verschillende fasen vervult de diëtist een begeleidende, adviserende, motiverende en coachende rol. Motivatieversterkend werken is een topic doorheen alle fases van de begeleiding.

De basisopleiding voor dietisten die zich willen specialiseren in de zorg bij eetstoornissen omvat 10 vormingsuren :

  • Zelfstudie pakket (3u) : Wat zijn eetstoornissen, aanpak van eetstoornissen 
  • Vragenuurtje (1u): Alle vragen die na het zelfstudiepakket naar boven komen, kunnen hier aan bod komen
  • Praktijkdag (6u): De bevindingen uit het zelfstudiepakket worden toegepast in de praktijk aan de hand van casuïstiek tijdens deze toepassingsdag.

Programma

  • Zelfstudiepakket: Dit wordt je toegestuurd na inschrijving. Het bestaat uit toegang tot de E-learning rond de behandeling van Eetstoornissen en een selectie leesmateriaal.
  • Vragenuurtje: dinsdag 26 april, 13u30-14u30
    Een online uurtje via teams waarin al je vragen die opkomen na het zelfstudiepakket aan bod kunnen komen. Dit zal doorgaan onder leiding van Nena Van Hemelryck.
  • Praktijkdag: vrijdag 29 april, 9u30 tot 16u
    Deze toepassingsdag zal online doorgaan via teams. Hierin wordt de theorie verbonden aan de praktijk aan de hand van casuïstiek en oefening. Deze zal doorgaan onder leiding van An Vandeputte en Ilse Ulens.

Doelgroep

Deze basisopleiding richt zich tot diëtisten die een eerste stap willen zetten in de begeleiding van personen met eetstoornissen.

Sprekers

Ilse Ulens is voedingsdeskundige in de Psychiatrische Kliniek Broeders Alexianen in Tienen. Ze begeleidt ook ambulant patiënten in haar privépraktijk in Tienen en Leuven. Ze is werkzaam in voorlichting, preventie en behandeling van eet- en gewichtsproblemen. 

An Vandeputte is klinisch psycholoog, gedragstherapeute en coördinator van Eetexpert. Zij werkte 30 jaar als therapeute zowel residentieel als ambulant met mensen met eet- en gewichtsproblemen.

Nena Van Hemelryck is diëtist en wetenschappelijk medewerker bij Eetexpert.

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding ‘basisopleiding diëtisten + je naam’.  Inschrijven kan tot en met donderdag 21 april 2022. We sluiten de inschrijvingen af vanaf 12u. Kosteloos annuleren kan tot 24u voor de start van de studiedag.

De inschrijvingen zijn gesloten.

vr 29 apr
9u30 tot 16u

Abonnee: €70
Geen abonnee: €90

Voor het hele pakket

Online