Terug

Opleiding EL-Diëtist: Jongeren met eetproblemen en eetstoornissen

in de eerstelijnszorg binnen de RIZIV conventie

1/5 van de jongeren beschrijven problematisch eetgedrag met signalen van eetstoornissen. Slechts 1/3 vraagt hiervoor hulp terwijl het eetprobleem hun groei stevig kan beïnvloeden, zowel fysisch, psychologisch als sociaal. Vroegtijdig versterken bij haperend eetgedrag en eerste signalen opvangen en gepast begeleiden zijn belangrijke interventies ter voorkoming van ernstige eetstoornissen.

Inhoud

In deze vorming krijgt de diëtisten in die willen samen werken rond psychologische zorg in de eerstelijn (of kort de EL-Diëtist) handvaten aangereikt voor het begeleiden van haperend eetgedrag binnen het normale groeitraject. De diëtist krijgt kapstokken voor het inschatten van eventuele eetproblemen en voor toeleiding tot de best passende gespecialiseerde zorg wanneer dit nodig blijkt.

Datum

Dinsdag 13/06/2023 van 9u tot 12u.
Het webinar wordt opgenomen: wie zich inschrijft, krijg automatisch toegang tot de opname. De opname zal beschikbaar zijn een week na de vormingen.

Doelgroep

Eerstelijnsdiëtisten met interesse in zorgaanbod binnen de RIZIV conventie.

Sprekers

De vorming wordt geleid door Tiffany Naets (opleider voedings- en dieetkunde Odisee Gent) en An Vandeputte (coördinator Eetexpert).

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in.
De vorming wordt ondersteund door de federale overheid, en is gratis voor eerstelijnsdiëtisten met interesse in samenwerking in de conventie.

Schrijf je in
di 13 jun
9u tot 12u

Gratis voor geconventioneerde eerstelijnsdiëtisten

online via teams
(herbekijken mogelijk)

Inschrijven als abonnee van Eetexpert

En ontvang korting op deze vorming.

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resetten