Terug

Opleiding G-ELP: Jongeren met eetproblemen en eetstoornissen

in de gespecialiseerde eerstelijnspsychologische zorg binnen de RIZIV conventie

Webinar en praktijkdag 28/04/23 en 11/05/23

1/5 van de jongeren beschrijven problematisch eetgedrag met signalen van eetstoornissen. Slechts 1/3 vraagt hiervoor hulp terwijl het eetprobleem hun groei stevig kan beïnvloeden, zowel fysisch, psychologisch als sociaal. Hulp snel opstarten bij beginnend symptoomgedrag is een van de belangrijke interventies ter voorkoming van ernstige eetstoornissen. Dit gebeurt bij uitstek ambulant en dicht bij huis bijvoorbeeld bij de G-ELP.

Inhoud

In deze vorming krijgen geconventioneerde gespecialiseerde eerstelijnspsychologen (G-ELP’s) de tools om hun praktijkwerk uit te breiden voor gerichte aanpak van eetproblemen en eetstoornissen. Hulp bieden bij jongeren met milde eetstoornissen overlapt met de aanpak die we uitwerken in de G-ELP-praktijk bij andere thema’s: Groeiversterkend werken rond lichaamstevredenheid, zelfbeleving, emotieregulatie, identiteit en sociale contacten. Hierop wordt verder gebouwd in dit webinar: De groei-ondersteunende aanpak staat voorop en wordt aangevuld met specifieke aandachtspunten voor begeleiding van jongeren met eetstoornissen.

Doel van de webinar is dat de G-ELP tijdens de vorming een stappenplan krijgt voor goede zorg op maat bij jongeren met milde eetstoornissen, vertrekkende van gerichte diagnostiek, ernstinschatting, motivering, en opmaak van een gepast zorgplan.

Data

Vrijdag 28/04/23: 13.30-16.30u, online
(+ herbekijken mogelijk)
Geïnteresseerde G-ELP’s verwerven via een webinar de nodige kennis voor hun behandelaanbod voor jongeren met milde eetstoornissen. De webinar wordt opgenomen en kan ook uitgesteld worden bekeken.

Donderdag 11/05/2023: 13.30-16u30, provinciehuis Leuven
(herbekijken niet mogelijk)
G-ELP’s passen de aangereikte kapstokken toe in de praktijk. Daartoe worden enkele casussen uitgewerkt, maar ook eigen casussen kunnen ingestuurd worden ter voorbereiding van deze dag.

Doelgroep

Geconventioneerde gespecialiseerde eerstelijnspsychologen en -pedagogen binnen de RIZIV conventie.

Sprekers

Beide vormingen worden geleid door Taaike Debeuf en An Vandeputte, psychologen van het Kenniscentrum Eetexpert.

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in. Inschrijven kan tot en met 8 mei 2023.
Je schrijf je in voor beide vormingsdagen (Webinar en praktijkdag 28/04/23 en 11/05/23).

De vorming wordt ondersteund door de federale overheid, en is gratis voor eerstelijnspsychologen- en pedagogen uit de conventie die zich willen vormen in hun aanbod voor jongeren met milde eetstoornissen.

De inschrijvingen zijn gesloten.

Schrijf je in
do 11 mei
13u30 tot 16u30

Gratis voor geconventioneerde eerstelijnspsychologen en -pedagogen

28/04/2023: online
(herbekijken mogelijk)

 

11/05/2023: Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven:
(herbekijken niet mogelijk!)

Inschrijven als abonnee van Eetexpert

En ontvang korting op deze vorming.

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resetten