Basistraining: behandeling van eetstoornissen

Terug

Basistraining: behandeling van eetstoornissen

Programma 

Deze basistraining geeft beginnende hulpverleners zicht op de theoretische en praktijkgerichte basisprincipes van de behandeling van eetstoornissen. Deze vorming biedt handvaten om in je praktijk mee aan de slag te gaan. Lien Goossens en Eva Van Malderen bespreken de psychologische basisbehandeling en diagnostiek bij eetstoornissen. Ilse Ulens licht de basisprincipes van voedingsbegeleiding bij eetstoornissen toe. Tot slot heeft Dr. Maura Sisk het over de rol van de huisarts in het vroegtijdig opsporen en de behandeling van eetstoornissen. Tijdens de studiedag wordt ook stilgestaan bij de multidisciplinaire samenwerking onderling.

Doelgroep

Deze basistraining richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen: diëtisten, psychologen, psychiaters, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen, (kinder)artsen…  

Docenten 

Prof. Dr. Lien Goossens is klinisch psychologe en docent klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Gent. Sinds 2004 doet ze wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling en instandhouding van eetproblemen bij kinderen en adolescenten, met een belangrijke focus op klinische implicaties van de onderzoeksresultaten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen. 

Eva Van Malderen is klinisch psychologe en doctoraatsstudent bij de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspsychologie (Universiteit Gent). Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar mechanismen en behandeling van eetbuien bij kinderen en adolescenten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen. 

Ilse Ulens is voedingsdeskundige in de Psychiatrische Kliniek Broeders Alexianen in Tienen. Ze begeleidt ook ambulant patiënten in haar privépraktijk in Tienen en Leuven. Ze is werkzaam in voorlichting, preventie en behandeling van eet- en gewichtsproblemen. 

Dr. Maura Sisk is huisarts en werkzaam in het Studentengezondheidscentrum van de KU Leuven. Ze is lid van de adviesraad van Eetexpert en werkte mee aan het nieuwe ondersteuningsmateriaal rond de detectie en somatische opvolging van eetstoornissen. 

Wie zich inschrijft voor deze basistraining krijgt gratis toegang tot onze e-learning ‘Basisbehandeling bij eetstoornissen’. Deze e-learning kan je van thuis uit doornemen wanneer het jou past, met accreditering voor artsen. Schrijf je in via onze website (www.eetexpert.be/leden/vorming-elearning) of mail hiervoor naar secretariaat@eetexpert.be. 

Schrijf je in
wo 20 mei
9u30 tot 16u30

75 euro voor abonnees

100 euro voor niet-abonnees

 

Clemenspoort

Zaal Neumann

Overwale 3

9000 Gent

Ik ben abonnee van Eetexpert

En ontvang korting op deze vorming.

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resetten