Basistraining: behandeling van overgewicht en obesitas

Terug

Basistraining: behandeling van overgewicht en obesitas

Door de huidige coronacrisis hebben we besloten om de basistraining rond overgewicht dit jaar online te laten doorgaan. Op deze manier kunnen we de vorming laten doorgaan, en houden we het veilig voor jou en de sprekers. 

Het programma zal beknopter zijn dan anders. Zo beperkt het thema zich tot overgewicht bij kinderen en wordt de nadruk gelegd op het voedings- en psychologisch luik van de behandeling. 

De basistraining verloopt op de volgende manier:

  • Daarnaast sturen we je een casus en bijhorende vragen. Aan de hand van deze vragen kan je inschatten wat je al weet, en waar je nog extra informatie rond wil. Eventuele vragen bij de literatuur en/of de casus bezorg je ons ten laatste 18 mei (via secretariaat@eetexpert.be). Op die manier kunnen Tiffany en Lien je vraag beantwoorden tijdens de webinar.  
  • Op 28 mei gaat de online basistraining door van 8u45 tot 11u30. We vragen om je agenda tot 12u vrij te houden, aangezien we moeilijk kunnen inschatten hoe lang de webinar duurt.
  • De webinar zal bestaan uit een theoretisch deel, met erna de toepassing in de praktijk. We sluiten af met vragen van de deelnemers. 
  • De webinar zal opgenomen worden door Eetexpert, zodat je deze later kan herbekijken. Als je deelneemt aan de webinar, ga je hiermee akkoord. We laten je vrij om je camera aan te zetten. 

Gezien de aanpassingen in het programma, passen we ook onze prijs aan. Indien je al betaald hebt, zorgen we voor een terugbetaling van het verschil. 

Docenten 

Tiffany Naets is klinisch psychologe en onderzoeker. Ze werkt deeltijds als doctoraatsstudent onder Prof. Dr. Caroline Braet bij de vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie (Universiteit Gent) omtrent innovatieve behandelmethoden voor jongeren  met obesitas en hun ouders. Verder werkt ze ook aan de opleiding Gezondheidszorg (Voedings- en Dieetkunde) bij Odisee Co-Hogeschool als onderzoeker en docent. Ze werkt ook klinisch in het Universitair therapiecentrum Kind & Adolescent.

Lien Joossens is reeds meer dan 30 jaar zelfstandig diëtiste, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met overgewicht en jongeren met eetstoornissen. Lien werkte mee aan tal van gezondheidsprojecten en is tevens docent aan de Hogeschool Vives campus Brugge. Ze is ook mede-auteur van het boek “Mijn kind eet gezond”.

Schrijf je in
do 28 mei
8u45 tot 11u30

30 euro voor abonnees van Eetexpert

40 euro voor niet-abonnees

Online via Teams (je krijgt de link na inschrijving)

Ik ben abonnee van Eetexpert

En ontvang korting op deze vorming.

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resetten