Gezondheidskompas vernieuwd

Sinds 2019 is het Gezondheidskompas beschikbaar, een initiatief van de Vlaamse overheid in nauwe samenwerking met de Diabetes Liga, en een nuttig instrument om inzicht te krijgen in onze gezondheidsrisico’s, zoals het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. De applicatie zet ook in op preventieve gezondheidszorg en versterkt zelfzorg, zelfredzaamheid en gezondheidsgeletterdheid van de burger.

Het vernieuwde Gezondheidskompas werd in april gelanceerd met volgende optimalisaties:

 • Het dashboard op de landingspagina laat je nu toe te kiezen om je totale gezondheidsrisico te berekenen, dan wel om dit meer specifiek te doen voor enkel ‘diabetes en cardiovasculair risico’, ‘alcoholgebruik’ of ‘rookgedrag’. Zo hoef je niet steeds de hele vragenlijst te doorlopen om een antwoord op je vraag te krijgen.
 • De adviezen voor burger en huisarts werden geactualiseerd in overleg met de partners relevant voor elk onderdeel van de vragenlijst in het Gezondheidskompas (o.a. de Diabetes Liga, Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, VAD, Consortium Tabakstop.be …).
 • Het resultaat van het Gezondheidskompas kan vanaf nu elektronisch naar je huisarts doorgestuurd worden via het platform e-Health. Zo wordt een belangrijk knelpunt voor het vlotter gebruik van het Gezondheidskompas weggewerkt.

Ontdek het vernieuwde Gezondheidskompas op www.gezondheidskompas.be!

Meer nieuws
 • Nieuw draaiboek voor diëtisten: behandeling van kinderen en adolescenten met overgewicht

  NOV 2022 – Ontdek snel het nieuwe draaiboek voor diëtisten!

 • World Children's Day - samen het welzijn van kinderen verbeteren

  NOV 2022 – Ter gelegenheid van World Children’s Day, zetten we graag ons basisdraaiboek rond kinderen met eet- en gewichtsproblemen in de kijker.

 • Toolkit voor sportclubs

  Nov 2022 – Deze toolkit is een verzameling van praktisch inzetbare instrumenten, nuttige informatie en inspiratie om sportclubs te ondersteunen én gezonder te maken.

 • Nieuw advies van Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  OKT 22. In een nieuw advies roept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) de overheden op om kinderen en jongeren te beschermen tegen de marketing van ongezonde voeding. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message