Gezondheidskompas vernieuwd

Sinds 2019 is het Gezondheidskompas beschikbaar, een initiatief van de Vlaamse overheid in nauwe samenwerking met de Diabetes Liga, en een nuttig instrument om inzicht te krijgen in onze gezondheidsrisico’s, zoals het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. De applicatie zet ook in op preventieve gezondheidszorg en versterkt zelfzorg, zelfredzaamheid en gezondheidsgeletterdheid van de burger.

Het vernieuwde Gezondheidskompas werd in april gelanceerd met volgende optimalisaties:

 • Het dashboard op de landingspagina laat je nu toe te kiezen om je totale gezondheidsrisico te berekenen, dan wel om dit meer specifiek te doen voor enkel ‘diabetes en cardiovasculair risico’, ‘alcoholgebruik’ of ‘rookgedrag’. Zo hoef je niet steeds de hele vragenlijst te doorlopen om een antwoord op je vraag te krijgen.
 • De adviezen voor burger en huisarts werden geactualiseerd in overleg met de partners relevant voor elk onderdeel van de vragenlijst in het Gezondheidskompas (o.a. de Diabetes Liga, Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, VAD, Consortium Tabakstop.be …).
 • Het resultaat van het Gezondheidskompas kan vanaf nu elektronisch naar je huisarts doorgestuurd worden via het platform e-Health. Zo wordt een belangrijk knelpunt voor het vlotter gebruik van het Gezondheidskompas weggewerkt.

Ontdek het vernieuwde Gezondheidskompas op www.gezondheidskompas.be!

Meer nieuws
 • Aanvraag sociaal tolk mogelijk vanaf 15 februari

  MRT 2023 – Aanvraag sociale tolk voor patiënten is gratis mogelijk van 15/02 tot 15/03 2023. Vind hier alle informatie.

 • Wereld Obesitas Dag wil samen het obesitasverhaal veranderen voor een gelukkiger, gezonder en langer leven

  MRT 2023 – Op 4 maart is het naar jaarlijkse gewoonte Wereld Obesitas Dag, met dit jaar de opmerkelijke focus “veranderende perspectieven: laten we praten over obesitas”.

 • Nieuwe supervisiegroep in Vlaams-Brabant

  FEB 2023 – In mei start een nieuwe supervisiegroep rond eetstoornissen in Vlaams-Brabant. Ontdek hier meer info.

 • Verhoogde kinderbijslag voor jongeren met een eetstoornis - ben jij op de hoogte?

  Feb 2023 – Jongeren met een eetstoornis vragen heel wat bijkomende zorg en ondersteuning en kunnen als jongeren met specifieke bijkomende noden in aanmerking komen voor de verhoogde zorgtoeslag.

Bekijk al het nieuws