Gezondheidskompas vernieuwd

Sinds 2019 is het Gezondheidskompas beschikbaar, een initiatief van de Vlaamse overheid in nauwe samenwerking met de Diabetes Liga, en een nuttig instrument om inzicht te krijgen in onze gezondheidsrisico’s, zoals het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. De applicatie zet ook in op preventieve gezondheidszorg en versterkt zelfzorg, zelfredzaamheid en gezondheidsgeletterdheid van de burger.

Het vernieuwde Gezondheidskompas werd in april gelanceerd met volgende optimalisaties:

 • Het dashboard op de landingspagina laat je nu toe te kiezen om je totale gezondheidsrisico te berekenen, dan wel om dit meer specifiek te doen voor enkel ‘diabetes en cardiovasculair risico’, ‘alcoholgebruik’ of ‘rookgedrag’. Zo hoef je niet steeds de hele vragenlijst te doorlopen om een antwoord op je vraag te krijgen.
 • De adviezen voor burger en huisarts werden geactualiseerd in overleg met de partners relevant voor elk onderdeel van de vragenlijst in het Gezondheidskompas (o.a. de Diabetes Liga, Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, VAD, Consortium Tabakstop.be …).
 • Het resultaat van het Gezondheidskompas kan vanaf nu elektronisch naar je huisarts doorgestuurd worden via het platform e-Health. Zo wordt een belangrijk knelpunt voor het vlotter gebruik van het Gezondheidskompas weggewerkt.

Ontdek het vernieuwde Gezondheidskompas op www.gezondheidskompas.be!

Meer nieuws
 • Vroeg en nabij

  Op naar een gestroomlijnd gezins- en jeugdhulpbeleid.

 • Minder 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen

  Het Agentschap Opgroeien bericht over nieuwe cijfers rond overgewicht bij jonge kinderen. Lees hier hun persbericht.

 • Vers van de pers! Aanbevelingen om de zorg rond eetstoornissen in België te verbeteren 

  Ontdek hier de voorstellen rond innovatieve zorguitbouw bij eetstoornissen in België, vertrekkend vanuit een brede  benadering.

 • Opinie: Het vermelden van calorieën op menukaarten: “yay” of “nay?

  JUN 2022: Is het zinvol om het aantal calorieën te vermelden op menukaarten, i.k.v. preventie van overgewicht? Ontdek de voor- en tegenargumenten hier.

Bekijk al het nieuws
Survey

Tevredenheidsbevraging

Wat vind jij van het Eetexpert aanbod? Jouw mening is belangrijk voor ons!

Doe mee aan de bevraging

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message