Hulp voor naasten

Hulp voor naasten

Verwijshulp bij eetstoornis, overgewicht, eetproblemen

Ben je op zoek naar hulp voor een naaste met een eetstoornis? Eet je kind erg selectief? Zoek je begeleiding voor iemand die wil afvallen onder begeleiding? Heeft je kind eetbuien? Maak je je zorgen over het eetgedrag en zelfbeeld van je partner?

Eetexpert helpt je bij het zoeken naar een geschikte hulpverlener in je regio bij eet- en gewichtsproblemen.

Neem contact op

Tips voor ouders: mijn kind heeft een eetprobleem of eetstoornis

In de eerste plaats zien ouders, de partner, of vrienden het eetprobleem. Maar de persoon zelf ziet dit vaak nog niet, of ontkent de ernst ervan.

Als je ontdekt dat je kind of partner een eetprobleem of eetstoornis heeft, ga er dan niet te licht over. Want het kan gaan over een ernstige aandoening met ingrijpende gevolgen.

Daarom is het belangrijk om je partner, kind of vriend te motiveren om hulp te zoeken. Daarbij stel je je luisterend, empathisch en geduldig op.

Een afspraak met de huisarts kan voor sommigen een tussenstap zijn voor verdere hulpverlening. Daarnaast kan de huisarts ook ondersteunen bij verdere doorverwijzing.

Af en toe knoop je een gesprek aan op een rustig moment. Maar focus daarnaast niet op het eetprobleem of de eetstoornis.

Al lijkt het moeilijk, vermijdt het praten over eten, zeker tijdens de maaltijden.

Behoud je rol als moeder, vader, partner, vriend. Dus je hoeft niet de rol van hulpverlener op jou te nemen.

Als je samen de leuke dingen blijft doen die jullie band zo sterk maakt, dan hou je contact met de persoon. Benader hem/haar zoals je dit anders ook zou doen, maak contact met de persoon die hij/zij is in al zijn/haar interesses, kwaliteiten, hobby’s,… Hierdoor kunnen jullie samen positieve ervaringen opdoen.