Kennisdag 2020: webinar (opname)
Terug

Kennisdag 2020: opname

De Kennisdag rond de biologie van eten was een groot succes. Kon je er niet bij zijn op 3 september 2020? Geen paniek. Je kan de opname van de hele studiedag bekijken op ons online leerplatform.

Elke presentatie staat apart op het platform, waardoor je kan kiezen in welke volgorde je de lezingen bekijkt. Zo is het eenvoudig om de studiedag te volgen over verschillende dagen, of zelfs weken.

De opname blijft beschikbaar tot 1 november 2020.

Programma

Afgelopen jaren draaide het onderzoek rond de biologie van eten op volle toeren, ook in Vlaanderen. Er is meer en meer zicht op de biologische processen die invloed hebben op eetlust en verzadiging. Kennis van wat er gebeurt in de hersenen en in de darmen kan inspireren bij het geven van concrete leefstijladviezen rond bewegen, slapen, en stressbeheersing. Deze Kennisdag brengt je bij nieuwe inzichten die erg relevant zijn voor je praktijkvoering rond preventie en zorg bij eet- en gewichtsproblemen. 

Inhoud

  • Nieuwe inzichten in de biologie van eetgedrag (dr. Nathalie Michels, UGent)
  • Nieuwe inzichten in de biologie van eetstoornissen bij adolescenten (Prof. dr. Elske Vrieze, KU Leuven) 
  • Nieuwe inzichten in de biologie van obesitas (Prof. dr. Liesbeth Van Rossum, Erasmus MC Rotterdam)
  • Beweegadviezen bij gewichtsproblemen (Prof. dr. Dominique Hansen, UHasselt)
  • Beweegadviezen bij eetstoornissen (Prof. dr. Michel Probst, KU Leuven) 
  • Slaapadviezen voor jongeren met obesitas (Prof. dr. Kim Van Hoorenbeeck, UAntwerpen) 
  • Leefstijladviezen voor meer mentaal welbevinden (Prof. dr. Marie-Anne Vanderhasselt, UGent) 

Doelgroep

Deze Kennisdag richt zich tot al wie actief instaat voor preventie en zorg bij eet- en gewichtsproblemen (artsen, CLB- en CGG-teams, psychologen, diëtisten, bewegingsdeskundigen, kinesitherapeuten, preventiewerkers). Accreditering voor artsen wordt aangevraagd bij de werkgroep Ethiek en Economie.

Inschrijving

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding ‘Webinar kennisdag 2020 + je naam’. 

Schrijf je in
6u

50 euro

Online

Inschrijven als abonnee van Eetexpert

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resetten