KENNISDAG Emotieregulatie (ONLINE)
Terug

Kennisdag 2022 - Emotieregulatie in de zorg bij eet- en gewichtsproblemen - ONLINE

Op deze pagina schrijf je je in voor het online aanbod, waarbij je de Kennisdag via streaming van thuis uit kan volgen of achteraf kan (her)bekijken. Schrijf je in vóór 13/9/2021, om 12u.

Daarnaast is er ook een aanbod op locatie.

Programma

Dit jaar gaan we in op emotieregulatie. We vertrekken van de vraag ‘Wat zijn emoties’ en gaan vervolgens verkennen welke noden er zijn om cliënten te versterken i.v.m. emotieregulatie in het traject bij eet- en gewichtsproblemen. De namiddag biedt zeer concrete antwoorden voor praktijkwerk van preventiewerkers en behandelaars.  

Voormiddag  

  • 9u30: Welkom (An Vandeputte, Kenniscentrum Eetexpert)
  • 9u35: Wat zijn emoties en wat doe je ermee? (Carolien Rieffe, University van Twente, Leiden Universiteit, University College London)
  • 11u15: Emoties reguleren bij eet- en gewichtsproblemen: Wat moet je weten en hoe voeg je in? (Lien Goossens & Sandra Verbeken, Universiteit Gent)

Namiddag

  • 13u15: Emotieregulatie in de eerstelijn: Versterken van emotieregulatie bij kinderen en hun ouders binnen de eerstelijns-GGZ (Nathalie Haeck, Universiteit Gent)
  • 13u45: Emotieregulatie in de diëtistenpraktijk: Werken en samenwerken rond emoties in de diëtistenpraktijk (Ellen Moens, Odisee hogeschool en universitair centrum Kind & Adolescent)
  • 14u15: Emotieregulatie voor psychologen: een nieuwe emotieregulatietraining, gebaseerd op het Adaptive Coping with Emotions model (Taaike Debeuf, Kenniscentrum Eetexpert & Universiteit Gent)
  • 15u15: Emotieregulatie versterken thuis en onderweg: Hoe supporters kunnen ondersteunen bij te sterke emoties (Els Verheyen & Jiska Beterams, ANBN) 
  • 15u45: Emotieregulatie in de context: De rol van ouders in het omgaan met emoties bij jongeren met eetstoornissen  (Lies Depestele, Alexianenzorggroep Tienen)

Inschrijvingsmodaliteit

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding ‘Kennisdag 2022 online + je naam’. 

Inschrijven en kosteloos annuleren kan tot 2 werkdagen voor de studiedag. Inschrijvingen worden afgesloten op dinsdag 13/9/2021, om 12u.

Schrijf je in
do 15 sep
9u30 tot 16u30

€50

Online

Inschrijven als abonnee van Eetexpert

En ontvang korting op deze vorming.

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resettenSurvey

Tevredenheidsbevraging

Wat vind jij van het Eetexpert aanbod? Jouw mening is belangrijk voor ons!

Doe mee aan de bevraging

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message