Terug

Masterclass voor psychiaters: ambulante zorg in de aanpak van eetstoornissen 

Deze masterclass bouwt verder op de 4 daagse basistraining, maar kan ook apart gevolgd worden na inlezen van een leespakket. De masterclass wordt opgenomen en kan herbekeken worden.

Inhoud: In deze masterclass worden kapstokken aangereikt voor jouw specifieke uitdagingen in je ambulante psychiatrische praktijk:
Hoe bouw je aan een doordacht en duidelijk behandelkader (bv. rond gewicht, schoolgaan, beweging, gsm gebruik)? Hoe werk je vlot samen met verschillende hulpverleners die allen vanuit een eigen praktijk werken? Hoe werk je met gezinnen rond herstel bij eetstoornissen? Waar ligt de grens van ambulante therapie en wanneer doorverwijzen? Hoe werk je met comorbiditeiten (ASS, dwangstoornissen,…)? …

Doelgroep: Deze masterclass richt zich tot psychiaters die in de ambulante praktijk aan de slag gaan met het behandelen van eetstoornissen.
Accreditatie is aangevraagd bij de werkgroep Ethiek en economie.

Spreker: De masterclass wordt gemodereerd door dr. Pieter Cuypers, kinder– en jeugdpsychiater en systeempsychotherapeut die zich heeft verdiept in eetstoornissen, angst- en stemmingstoornissen en ziekenhuispsychiatrie.

– Aanvullend: voormiddag

Bij de inschrijving van deze masterclass voor psychiaters kan je tevens aanvullend een webinar volgen in de voormiddag rond de behandeling van jonge patiënten en hun context. Deze aanvulling is gratis en de link zal je automatisch worden toegestuurd bij inschrijving voor de masterclass in de namiddag.

14 oktober 2022 van 9u30 tot 12u30, Online (+opname)
9u30-11u30: Behandeling van jonge eetstoornispatiënten en het werken met de context, met Ursula Van Den Eede (coördinator Eetkliniek Paika UZ Brussel)
11u30-12u30 Familiereflectie in je zorgplannen, met Kim Steeman (coördinator van Familieplatform Geestelijke Gezondheidszorg)

– Aanvullend: advieslijn psychiaters

We helpen je graag ‘on the road’. Een nieuwe advieslijn wil psychiaters concreet ondersteunen bij hun werk bij eetstoornissen. Op zoek naar verwijsadressen of vragen bij een casus? Je kan rechtstreeks bellen naar 0496288057 of mailen naar secretariaat@eetexpert.be. We antwoorden je binnen de 48 uur, en brengen je wanneer nodig in contact met een collega psychiater.

Meer info vind je hier.

Inschrijvingsmodaliteiten Masterclass psychiaters

Schrijf je hieronder in. Inschrijven is gratis maar enkel mogelijk voor psychiaters (in opleiding). Inschrijven kan tot donderdag 13 oktober 2022 12u.

Schrijf je in
vr 14 okt
13u tot 16u

Gratis

Online (herbekijken mogelijk)

Inschrijven als abonnee van Eetexpert

En ontvang korting op deze vorming.

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resetten