Terug

Masterclass voor diëtisten: Eetstijl en gerichte zorg op maat

Naar aanleiding van de lancering van het diëtistendraaiboek rond eetstoornissen biedt Eetexpert een vormingsaanbod voor diëtisten die zich willen specialiseren in de behandeling van eetstoornissen.

We kennen allemaal mensen in onze omgeving die pogingen hebben ondernomen om met behulp van een vermageringsdieet een aantal kilo’s te vermageren. Slechts een klein percentage mensen weet het gewichtsverlies na zo’n vermageringsdieet blijvend vast te houden. Bij de rest is het verloren gewicht er snel weer aan, vaak met rente. In deze vorming gaan we in op de vraag waardoor deze gewichtstoename kan worden verklaard en wat er tegen kan worden gedaan. Het zal blijken dat de aanleiding tot overeten van persoon tot persoon verschillend is. Waar de een teveel eet in een toestand van spanning of depressie, de ander wanneer er veel en lekker eten is, gaat een derde zich wellicht juist te buiten in een lijnperiode, als de honger het wint van de wil tot vermageren of als gewichtsverlies door een heftige gebeurtenis opeens onbelangrijk wordt. Elk van deze drie typen eetgedrag heeft een eigen ontstaansgeschiedenis en bij elk type eetgedrag sluit een eigen behandelingswijze aan. Tatjana van Strien laat zien hoe je samen met je cliënt kunt nagaan waar bij hen persoonlijk de oorzaak ligt van het eetprobleem. En wat er aan kan worden gedaan zonder in het beruchte jojoën te vervallen. 

Doelgroep

Deze masterclass richt zich tot diëtisten die zich verder willen verdiepen in eetstijlen en gerichte zorg. 

Spreker

Tatjana van Strien is bijzonder hoogleraar Psychology of eating styles aan de Vrije Universiteit en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is ook auteur van de Nederlandse Vragenlijst voor Eetgedrag (NVE).

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding ‘Masterclass diëtisten eetstijlen + je naam’. 

Inschrijven kan tot en met maandag 3 oktober 12u. Kosteloos annuleren kan tot de uiterste inschrijfdatum.

Inschrijvingen zijn gesloten.

di 04 okt
13u tot 17u

€50

Restozaal Hostel De Blauwput
Martenlarenlaan 11A
3010 Leuven

Deze masterclass gaat enkel op locatie door, er wordt geen opname gemaakt.