Nieuw advies van Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

Op 12 oktober lanceerde de Hoge Gezondheidsraad (HGR) een advies rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen. Men haalt aan dat er in België nog onvoldoende gebeurd is om kinderen en jongeren hiertegen te beschermen. De HGR haalt daarnaast aan dat de marketing van ongezond voedsel voor kinderen geëvolueerd is. Kinderen worden nu bijvoorbeeld blootgesteld aan in-game reclame, via weggeefacties in winkels of kidinfluencers. Bovendien haalt men aan dat zelfregulatie vanuit de voedingsindustrie onvoldoende is.

De HGR roept daarom de verschillende overheden (Europees, federaal, regionaal en lokaal) op om een regelgeving in te voeren die kinderen en jongeren (tot 18 jaar) beschermt. De HGR adviseert o.a. dat marketing voor ongezonde voeding verboden wordt op plekken waar kinderen en jongeren samenkomen. Daarnaast pleit men voor een uitzendverbod op reclame voor ongezonde voeding tussen 6u (’s morgens) en 11u ’s avonds.

Het volledige advies vind je hier. De WHO waarschuwt al langer voor de negatieve effecten van marketing van ongezonde voeding bij kinderen en roept overheden op in te grijpen. Hun meest recente rapport vind je hier.  

Meer nieuws
 • Nieuw draaiboek voor diëtisten: behandeling van kinderen en adolescenten met overgewicht

  NOV 2022 – Ontdek snel het nieuwe draaiboek voor diëtisten!

 • World Children's Day - samen het welzijn van kinderen verbeteren

  NOV 2022 – Ter gelegenheid van World Children’s Day, zetten we graag ons basisdraaiboek rond kinderen met eet- en gewichtsproblemen in de kijker.

 • Toolkit voor sportclubs

  Nov 2022 – Deze toolkit is een verzameling van praktisch inzetbare instrumenten, nuttige informatie en inspiratie om sportclubs te ondersteunen én gezonder te maken.

 • Beweging bij kinderen - handvatten voor de arts

  OKT 2022 – Ontdek info en tools voor de arts om beweging bij kinderen te ondersteunen!

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message