Nieuw bij Eetexpert 

12 januari 2023

Diëtistendraaiboek overgewicht en obesitas bij kinderen en adolescenten 

Eetexpert ontwikkelde dit draaiboek om diëtisten die werkzaam zijn in een ambulante setting en zich specialiseren in de behandeling van deze doelgroep de nodige ondersteuning te bieden. Het draaiboek vormt een evidence-based praktijkgericht stappenplan, opgebouwd volgens het verloop van een diëtistisch consult, dat naadloos aansluit op bestaande draaiboeken voor andere hulpverleners, zodat een interdisciplinaire samenwerking gefaciliteerd wordt. 

Bij het draaiboek worden ook ondersteunende fiches en een dagboek voorzien, die gebruikt kunnen worden tijdens de consultatie. 

Bekijk het draaiboek

Website en materialen rond eetproblemen in de sport 

Eetexpert wil sportorganisaties ondersteunen bij het voorkomen van, het vroegtijdig herkennen en verwijzen naar hulp bij eet- en gewichtsproblemen in de sportclub. Daarom bouwden we aan een nieuwe deelsite voor sporters: ‘eetexpert.be/sport’. Op zaterdag 10/12/2022 werd deze nieuwe deelwebsite voorgesteld op de Dag van de Trainer, die plaatsvond in het topsportcentrum van Sport Vlaanderen in Gent. 

Eetexpert.be/sport bundelt informatie rond eet- en gewichtsproblemen toegepast op de sportcontext: Wat hebben sporters nodig? Loopt een sporter risico? Zijn er verontrustende signalen? Wat kan ik doen wanneer ik me zorgen maak? Deze informatie wordt ondersteund door overzichtsfiches die je gemakkelijk bij de hand kan nemen en je op weg zetten rond de belangrijkste thema’s en vragen. 

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe deelsite, werden een aantal nieuwe fiches ontwikkeld: 

Boekenlijst in toolkit ouders 

Op onze webpagina voor naasten van personen met een eetstoornis werd een overzicht van interessante boeken toegevoegd. Volgende categorieën aan boeken komen aan bod: eetstoornissen, voor ouders van een kind met een eetstoornis, zelfhulpboeken, ARFID en autisme. 

Bekijk de boekenlijst

Meer nieuws
 • Eet- en gewichtsproblemen in cijfers 

  JAN 2023 – Je kan er cijfers en data terugvinden rond de prevalentie van eet- en gewichtsproblemen in Vlaanderen, België maar ook internationaal.

 • Nieuwe richtlijnen en rapporten

  Jan 2O23 – Ontdek hier alle nieuwe richtlijnen en rapporten rond eetstoornissen en obesitas.

 • Nieuwe deelsite: eetexpert.be/sport

  Dec 2022 –  Een nieuwe deelsite voor sporters: Eetexpert.be/sport

 • Advies van de Hoge Gezondheidsraad over de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  DEC 2022 Advies Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message