Nieuw bij Eetexpert 

12 januari 2023

Diëtistendraaiboek overgewicht en obesitas bij kinderen en adolescenten 

Eetexpert ontwikkelde dit draaiboek om diëtisten die werkzaam zijn in een ambulante setting en zich specialiseren in de behandeling van deze doelgroep de nodige ondersteuning te bieden. Het draaiboek vormt een evidence-based praktijkgericht stappenplan, opgebouwd volgens het verloop van een diëtistisch consult, dat naadloos aansluit op bestaande draaiboeken voor andere hulpverleners, zodat een interdisciplinaire samenwerking gefaciliteerd wordt. 

Bij het draaiboek worden ook ondersteunende fiches en een dagboek voorzien, die gebruikt kunnen worden tijdens de consultatie. 

Bekijk het draaiboek

Website en materialen rond eetproblemen in de sport 

Eetexpert wil sportorganisaties ondersteunen bij het voorkomen van, het vroegtijdig herkennen en verwijzen naar hulp bij eet- en gewichtsproblemen in de sportclub. Daarom bouwden we aan een nieuwe deelsite voor sporters: ‘eetexpert.be/sport’. Op zaterdag 10/12/2022 werd deze nieuwe deelwebsite voorgesteld op de Dag van de Trainer, die plaatsvond in het topsportcentrum van Sport Vlaanderen in Gent. 

Eetexpert.be/sport bundelt informatie rond eet- en gewichtsproblemen toegepast op de sportcontext: Wat hebben sporters nodig? Loopt een sporter risico? Zijn er verontrustende signalen? Wat kan ik doen wanneer ik me zorgen maak? Deze informatie wordt ondersteund door overzichtsfiches die je gemakkelijk bij de hand kan nemen en je op weg zetten rond de belangrijkste thema’s en vragen. 

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe deelsite, werden een aantal nieuwe fiches ontwikkeld: 

Boekenlijst in toolkit ouders 

Op onze webpagina voor naasten van personen met een eetstoornis werd een overzicht van interessante boeken toegevoegd. Volgende categorieën aan boeken komen aan bod: eetstoornissen, voor ouders van een kind met een eetstoornis, zelfhulpboeken, ARFID en autisme. 

Bekijk de boekenlijst

Meer nieuws
 • WHO publiceert nieuw framework

  JUN 23- WHO publiceert nieuw framework om strategieën voor de preventie en zorg van obesitas te integreren in het bestaande zorgsysteem.

 • Wereldeetstoornisdag - initiatieven met ervaringsdeskundigen en voor ouders 

  Jun 2023 – Ouders en ervaringsdeskundigen kunnen veel betekenen voor jongeren met haperend eetgedrag of eetstoornissen. Bekijk hier de nieuwe initiatieven met ervaringsdeskundigen en ouders!

 • Nieuwe initiatieven met  preventiewerkers en zorgverstrekkers

  Mei 2023 – Tijdens de week van wereldeetstoonisdag zetten we nieuwe initiatieven  in de spotlight. Vandaag zetten we de professionals die werken in preventie en zorg in de bloemetjes.

 • Perspluim en nieuwe initiatieven met mediamakers 

  JUN 2023 – We vroegen onze ervaringsdeskundigen van ANBN om weer een perspluim uit te reiken op deze Wereldeetstoornisdag. Benieuwd wie ze uitkozen als genomineerden?

Bekijk al het nieuws