Nieuw draaiboek voor diëtisten: behandeling van kinderen en adolescenten met overgewicht

24 november 2022

Het is zo ver! Er is een nieuw draaiboek voor diëtisten: behandeling van kinderen en adolescenten met overgewicht. We stellen het draaiboek vandaag voor op de herfststudiedag van de VBVD.

Eetexpert ontwikkelde dit draaiboek om diëtisten die werkzaam zijn in een ambulante setting en zich specialiseren in de behandeling van deze doelgroep de nodige ondersteuning te bieden. Het draaiboek vormt een evidence-based praktijkgericht stappenplan, opgebouwd volgens het verloop van een diëtistisch consult, dat naadloos aansluit op bestaande draaiboeken voor andere hulpverleners, zodat een interdisciplinaire samenwerking gefaciliteerd wordt.

Bij het draaiboek worden ook ondersteunende fiches en een dagboek voorzien, die gebruikt kunnen worden tijdens de consultatie. 

Bekijk het draaiboek hier!

Meer nieuws
 • World Children's Day - samen het welzijn van kinderen verbeteren

  NOV 2022 – Ter gelegenheid van World Children’s Day, zetten we graag ons basisdraaiboek rond kinderen met eet- en gewichtsproblemen in de kijker.

 • Toolkit voor sportclubs

  Nov 2022 – Deze toolkit is een verzameling van praktisch inzetbare instrumenten, nuttige informatie en inspiratie om sportclubs te ondersteunen én gezonder te maken.

 • Nieuw advies van Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  OKT 22. In een nieuw advies roept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) de overheden op om kinderen en jongeren te beschermen tegen de marketing van ongezonde voeding. Lees hier meer!

 • Beweging bij kinderen - handvatten voor de arts

  OKT 2022 – Ontdek info en tools voor de arts om beweging bij kinderen te ondersteunen!

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message