Nieuwe deelsite: eetexpert.be/sport

Eetexpert wilt sportorganisaties ondersteunen bij het voorkomen van, het vroegtijdig herkennen en verwijzen naar hulp bij eet- en gewichtsproblemen in de sportclub. Daarom bouwden we aan een nieuwe deelsite voor sporters: eetexpert.be/sport. Op zaterdag 10/12/2022 werd deze nieuwe deelwebsite voorgesteld op de Dag van de Trainer die plaatsvond in het topsportcentrum van Sport Vlaanderen in Gent.

Iedereen in de sportcontext heeft een rol

Met deze website willen we iedereen in de sportcontext, gaande van sporters en coaches, tot teamgenoten, bestuursleden, juryleden, ondersteunend personeel en ouders, de nodige kennis en vaardigheden aanreiken om versterkend te werken en gepast te kunnen reageren bij moeilijkheden. Iedereen in sportcontext heeft namelijk een rol in de preventie van eet- en gewichtsproblemen, kan signalen herkennen en verwijzen naar hulp. Door jezelf te informeren over eet-en gewichtsproblemen, zet je een belangrijke stap richting het voorkomen van moeilijkheden.

Informatie, materiaal, vormingen én verwijslijn

Eetexpert.be/sport bundelt informatie rond eet- en gewichtsproblemen toegepast op de sportcontext: Wat hebben sporters nodig? Loopt een sporter risico? Zijn er verontrustende signalen? Wat kan ik doen wanneer ik me zorgen maak? Deze informatie wordt ondersteund door overzichtsfiches die je gemakkelijk bij de hand kan nemen en je op weg zetten rond de belangrijkste thema’s en vragen.

Maak je je zorgen? Via de verwijslijn zoeken we mee naar contactgegevens van gespecialiseerde zorgverleners met ervaring in de sportcontext. Sinds 2011 bouwen we aan een netwerk van (top)sportpsychologen en –diëtisten met kennis van de sportwereld. Hierdoor begeleiden we sporters, coaches, ouders of beleidsmedewerkers tot op vandaag naar gepaste hulp of advies.

Bekijk de fiches

Meer nieuws
 • Nieuw bij Eetexpert 

  Jan 2023 – Al onze nieuwe materialen en pagina’s vind je hier op 1 plek.

 • Eet- en gewichtsproblemen in cijfers 

  JAN 2023 – Je kan er cijfers en data terugvinden rond de prevalentie van eet- en gewichtsproblemen in Vlaanderen, België maar ook internationaal.

 • Nieuwe richtlijnen en rapporten

  Jan 2O23 – Ontdek hier alle nieuwe richtlijnen en rapporten rond eetstoornissen en obesitas.

 • Advies van de Hoge Gezondheidsraad over de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  DEC 2022 Advies Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message