Nieuwe deelsite: eetexpert.be/sport

Eetexpert wilt sportorganisaties ondersteunen bij het voorkomen van, het vroegtijdig herkennen en verwijzen naar hulp bij eet- en gewichtsproblemen in de sportclub. Daarom bouwden we aan een nieuwe deelsite voor sporters: eetexpert.be/sport. Op zaterdag 10/12/2022 werd deze nieuwe deelwebsite voorgesteld op de Dag van de Trainer die plaatsvond in het topsportcentrum van Sport Vlaanderen in Gent.

Iedereen in de sportcontext heeft een rol

Met deze website willen we iedereen in de sportcontext, gaande van sporters en coaches, tot teamgenoten, bestuursleden, juryleden, ondersteunend personeel en ouders, de nodige kennis en vaardigheden aanreiken om versterkend te werken en gepast te kunnen reageren bij moeilijkheden. Iedereen in sportcontext heeft namelijk een rol in de preventie van eet- en gewichtsproblemen, kan signalen herkennen en verwijzen naar hulp. Door jezelf te informeren over eet-en gewichtsproblemen, zet je een belangrijke stap richting het voorkomen van moeilijkheden.

Informatie, materiaal, vormingen én verwijslijn

Eetexpert.be/sport bundelt informatie rond eet- en gewichtsproblemen toegepast op de sportcontext: Wat hebben sporters nodig? Loopt een sporter risico? Zijn er verontrustende signalen? Wat kan ik doen wanneer ik me zorgen maak? Deze informatie wordt ondersteund door overzichtsfiches die je gemakkelijk bij de hand kan nemen en je op weg zetten rond de belangrijkste thema’s en vragen.

Maak je je zorgen? Via de verwijslijn zoeken we mee naar contactgegevens van gespecialiseerde zorgverleners met ervaring in de sportcontext. Sinds 2011 bouwen we aan een netwerk van (top)sportpsychologen en –diëtisten met kennis van de sportwereld. Hierdoor begeleiden we sporters, coaches, ouders of beleidsmedewerkers tot op vandaag naar gepaste hulp of advies.

Bekijk de fiches

Meer nieuws
 • WHO publiceert nieuw framework

  JUN 23- WHO publiceert nieuw framework om strategieën voor de preventie en zorg van obesitas te integreren in het bestaande zorgsysteem.

 • Wereldeetstoornisdag - initiatieven met ervaringsdeskundigen en voor ouders 

  Jun 2023 – Ouders en ervaringsdeskundigen kunnen veel betekenen voor jongeren met haperend eetgedrag of eetstoornissen. Bekijk hier de nieuwe initiatieven met ervaringsdeskundigen en ouders!

 • Nieuwe initiatieven met  preventiewerkers en zorgverstrekkers

  Mei 2023 – Tijdens de week van wereldeetstoonisdag zetten we nieuwe initiatieven  in de spotlight. Vandaag zetten we de professionals die werken in preventie en zorg in de bloemetjes.

 • Perspluim en nieuwe initiatieven met mediamakers 

  JUN 2023 – We vroegen onze ervaringsdeskundigen van ANBN om weer een perspluim uit te reiken op deze Wereldeetstoornisdag. Benieuwd wie ze uitkozen als genomineerden?

Bekijk al het nieuws