Nieuwe fiche: INNOVATE - Onderzoeken

In een reeks nieuwe fiches bij het draaiboek voor eerstelijnshulpverleners willen we de informatie uit het draaiboek makkelijker toegankelijk moeten maken. De fiches geven een samenvatting van de belangrijkste informatie per stap van het draaiboek. .

Een eerste fiche werd vandaag online gezet. Deze fiche geeft handvaten bij de detectie en ernstinschatting van eet-en gewichtsproblemen in de eerste lijn. Je vindt er een overzicht van de thema’s om te bevragen en voorbeeldvragen die je op weg kunnen helpen.

Bekijk de fiche

Meer nieuws
 • WHO publiceert nieuw framework

  JUN 23- WHO publiceert nieuw framework om strategieën voor de preventie en zorg van obesitas te integreren in het bestaande zorgsysteem.

 • Wereldeetstoornisdag - initiatieven met ervaringsdeskundigen en voor ouders 

  Jun 2023 – Ouders en ervaringsdeskundigen kunnen veel betekenen voor jongeren met haperend eetgedrag of eetstoornissen. Bekijk hier de nieuwe initiatieven met ervaringsdeskundigen en ouders!

 • Nieuwe initiatieven met  preventiewerkers en zorgverstrekkers

  Mei 2023 – Tijdens de week van wereldeetstoonisdag zetten we nieuwe initiatieven  in de spotlight. Vandaag zetten we de professionals die werken in preventie en zorg in de bloemetjes.

 • Perspluim en nieuwe initiatieven met mediamakers 

  JUN 2023 – We vroegen onze ervaringsdeskundigen van ANBN om weer een perspluim uit te reiken op deze Wereldeetstoornisdag. Benieuwd wie ze uitkozen als genomineerden?

Bekijk al het nieuws