Nieuwe supervisiegroepen

We starten nieuwe supervisiegroepen in West- en Oost-Vlaanderen, de supervisiegroep Kempen gaat terug van start na een corona-pauze, en er wordt een nieuwe supervisie georganiseeerd rond groepstherapie bij eetstoornissen. Hieronder lees je meer info. Het overzicht van alle supervisiegroepen en geplande bijeenkomsten vind je hier.

SG Oost-Vlaanderen

Deze supervisiegroep richt zich op de aanpak van jongeren met eetstoornissen in de tweede lijn. De supervisiegroep is multidisciplinair en staat open voor psychologen, psychiaters, artsen, diëtisten, en andere zorgverstrekkers die actief instaan voor de begeleiding van jongeren met eetstoornissen. De groep zal in principe drie keer per jaar samenkomen te Gent. De groep wordt geleid door medewerkers van het eetstoornisteam van het UZ Gent, en verloopt in samenwerking met Veerle Roggeman, eetstoornisanker van Oost-Vlaanderen.

De opstartbijeenkomst vindt plaats op 24 oktober, 13u-15u, in het UZ Gent, o.l.v. Nele Arbyn en Annelies Matton.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG West-Vlaanderen

Deze supervisiegroep richt zich op de aanpak van eetstoornissen in de tweede lijn. De supervisiegroep is multidisciplinair en staat open voor (eerstelijns)psychologen, psychiaters, gespecialiseerde diëtisten, en andere zorgverstrekkers die de basisopleiding volgden en actief instaan voor de begeleiding van mensen met eetstoornissen.

De groep zal verschillende keren per jaar samenkomen in regio West-Vlaanderen (Kortrijk). De groep wordt geleid door Lotte De Clercq (diëtiste en voedingsdeskundige) en Taaike Debeuf (klinisch psychologe en projectleider innovatieproject provinciale eetstoornisankers).

De opstartbijeenkomst vindt plaats op 12 december, 13u-15u, te Kortrijk.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG kempen

Deze supervisiegroep richt zich op de aanpak van eetstoornissen bij kinderen en jongeren in de tweede lijn. De supervisiegroep staat open voor alle disciplines die actief instaan voor de begeleiding van mensen met eet- en gewichtsproblemen.

De groep komt verschillende keren per jaar samenkomen in regio Kempen (Geel). De groep wordt geleid door Lotte Theuwis (klinische psycholoog) en An De Busser (diëtist).

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 25 oktober, 20u-22u, te Geel.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG rond eetproblemen bij ASS

Deze supervisiegroep richt zich op alle hulpverleners die aan de slag gaan met eetproblemen bij kinderen, jongeren en volwassenen met een Autismespectrumstoornis. De groep wordt geleid door An Gers (diëtist) en Lotte Theuwis (psycholoog).

Voorwaarde om deel te nemen is het hebben gevolgd van de Masterclass “eetproblemen aanpakken bij ASS” (6/10/2022), of de opnamen hiervan bekeken hebben. (De link naar de opname wordt toegevoegd van zodra deze online staat.)

De supervisie vindt plaats op 6 december 2022, 13u-15u, online.

 • Voor info en inschrijving, klik hier.

SG groepstherapie

Deze supervisiegroep richt zich op de hulpverleners die een actief groepsaanbod hebben rond eetstoornissen (psychologen, pedagogen en psychiaters).
De supervisie gaat door in kleine groep te Leuven en wordt geleid door Jan Norré (klinisch psycholoog en gedragstherapeut).

De bijeenkomst vindt plaats op 16 december, 13u30-15u30, te Leuven.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG Multi-family therapie

We willen een nieuwe supervisiegroep opstarten rond MFT. Heb je interesse? Mail naar lies.depestele@eetexpert.be.

Meer nieuws
 • Nieuw draaiboek voor diëtisten: behandeling van kinderen en adolescenten met overgewicht

  NOV 2022 – Ontdek snel het nieuwe draaiboek voor diëtisten!

 • World Children's Day - samen het welzijn van kinderen verbeteren

  NOV 2022 – Ter gelegenheid van World Children’s Day, zetten we graag ons basisdraaiboek rond kinderen met eet- en gewichtsproblemen in de kijker.

 • Toolkit voor sportclubs

  Nov 2022 – Deze toolkit is een verzameling van praktisch inzetbare instrumenten, nuttige informatie en inspiratie om sportclubs te ondersteunen én gezonder te maken.

 • Nieuw advies van Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  OKT 22. In een nieuw advies roept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) de overheden op om kinderen en jongeren te beschermen tegen de marketing van ongezonde voeding. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message