Nieuwe supervisiegroepen

We starten nieuwe supervisiegroepen in West- en Oost-Vlaanderen, de supervisiegroep Kempen gaat terug van start na een corona-pauze, en er wordt een nieuwe supervisie georganiseeerd rond groepstherapie bij eetstoornissen. Hieronder lees je meer info. Het overzicht van alle supervisiegroepen en geplande bijeenkomsten vind je hier.

SG Oost-Vlaanderen

Deze supervisiegroep richt zich op de aanpak van jongeren met eetstoornissen in de tweede lijn. De supervisiegroep is multidisciplinair en staat open voor psychologen, psychiaters, artsen, diëtisten, en andere zorgverstrekkers die actief instaan voor de begeleiding van jongeren met eetstoornissen. De groep zal in principe drie keer per jaar samenkomen te Gent. De groep wordt geleid door medewerkers van het eetstoornisteam van het UZ Gent, en verloopt in samenwerking met Veerle Roggeman, eetstoornisanker van Oost-Vlaanderen.

De opstartbijeenkomst vindt plaats op 24 oktober, 13u-15u, in het UZ Gent, o.l.v. Nele Arbyn en Annelies Matton.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG West-Vlaanderen

Deze supervisiegroep richt zich op de aanpak van eetstoornissen in de tweede lijn. De supervisiegroep is multidisciplinair en staat open voor (eerstelijns)psychologen, psychiaters, gespecialiseerde diëtisten, en andere zorgverstrekkers die de basisopleiding volgden en actief instaan voor de begeleiding van mensen met eetstoornissen.

De groep zal verschillende keren per jaar samenkomen in regio West-Vlaanderen (Kortrijk). De groep wordt geleid door Lotte De Clercq (diëtiste en voedingsdeskundige) en Taaike Debeuf (klinisch psychologe en projectleider innovatieproject provinciale eetstoornisankers).

De opstartbijeenkomst vindt plaats op 12 december, 13u-15u, te Kortrijk.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG kempen

Deze supervisiegroep richt zich op de aanpak van eetstoornissen bij kinderen en jongeren in de tweede lijn. De supervisiegroep staat open voor alle disciplines die actief instaan voor de begeleiding van mensen met eet- en gewichtsproblemen.

De groep komt verschillende keren per jaar samenkomen in regio Kempen (Geel). De groep wordt geleid door Lotte Theuwis (klinische psycholoog) en An De Busser (diëtist).

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 25 oktober, 20u-22u, te Geel.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG rond eetproblemen bij ASS

Deze supervisiegroep richt zich op alle hulpverleners die aan de slag gaan met eetproblemen bij kinderen, jongeren en volwassenen met een Autismespectrumstoornis. De groep wordt geleid door An Gers (diëtist) en Lotte Theuwis (psycholoog).

Voorwaarde om deel te nemen is het hebben gevolgd van de Masterclass “eetproblemen aanpakken bij ASS” (6/10/2022), of de opnamen hiervan bekeken hebben. (De link naar de opname wordt toegevoegd van zodra deze online staat.)

De supervisie vindt plaats op 6 december 2022, 13u-15u, online.

 • Voor info en inschrijving, klik hier.

SG groepstherapie

Deze supervisiegroep richt zich op de hulpverleners die een actief groepsaanbod hebben rond eetstoornissen (psychologen, pedagogen en psychiaters).
De supervisie gaat door in kleine groep te Leuven en wordt geleid door Jan Norré (klinisch psycholoog en gedragstherapeut).

De bijeenkomst vindt plaats op 16 december, 13u30-15u30, te Leuven.

Wens je deel te nemen, neem dan contact op met Eetexpert via secretariaat@eetexpert.be.

 • Alle info vind je hier.

SG Multi-family therapie

We willen een nieuwe supervisiegroep opstarten rond MFT. Heb je interesse? Mail naar lies.depestele@eetexpert.be.

Meer nieuws
 • Aanvraag sociaal tolk mogelijk vanaf 15 februari

  MRT 2023 – Aanvraag sociale tolk voor patiënten is gratis mogelijk van 15/02 tot 15/03 2023. Vind hier alle informatie.

 • Wereld Obesitas Dag wil samen het obesitasverhaal veranderen voor een gelukkiger, gezonder en langer leven

  MRT 2023 – Op 4 maart is het naar jaarlijkse gewoonte Wereld Obesitas Dag, met dit jaar de opmerkelijke focus “veranderende perspectieven: laten we praten over obesitas”.

 • Nieuwe supervisiegroep in Vlaams-Brabant

  FEB 2023 – In mei start een nieuwe supervisiegroep rond eetstoornissen in Vlaams-Brabant. Ontdek hier meer info.

 • Verhoogde kinderbijslag voor jongeren met een eetstoornis - ben jij op de hoogte?

  Feb 2023 – Jongeren met een eetstoornis vragen heel wat bijkomende zorg en ondersteuning en kunnen als jongeren met specifieke bijkomende noden in aanmerking komen voor de verhoogde zorgtoeslag.

Bekijk al het nieuws