Partnerorganisatie Ondersteuning Settinggericht Werken (OSW) ging een jaar geleden van start! 

De preventieve gezondheidssector bestaat uit verschillende organisaties (partnerorganisaties (PO), organisaties met terreinwerking (OT) en de Vlaamse Logo’s) die werken aan preventie, gezondheidsbevordering en ziektepreventie in verschillende settings (lokale besturen, onderwijs, zorg en welzijn, werk, vrije tijd en gezin). Een ruim aanbod aan materialen en projecten is beschikbaar, maar dit aanbod zoomt vaak in op deelthema’s die te weinig verbonden worden. Samenwerking bij de uitwerking van werkmaterialen staat daarom sinds 2021 voorop voor de Vlaamse overheid via een nieuw initiatief onder de naam ‘Ondersteuning Settinggericht Werken’. Versterkte samenwerking tussen de preventie-actoren wil bijdragen tot meer gestroomlijnde methodiekontwikkeling, duurzame implementatie, expertisedeling, deskundigheidsbevordering, en communicatie naar de setting. Ondertussen zijn we 1 jaar aan het werk met alle betrokken organisaties en komt het eerste afgestemd aanbod tevoorschijn voor sportclubs, voor klassen, voor lokale besturen, en vele andere settings.  

Meer nieuws
 • Nieuw draaiboek voor diëtisten: behandeling van kinderen en adolescenten met overgewicht

  NOV 2022 – Ontdek snel het nieuwe draaiboek voor diëtisten!

 • World Children's Day - samen het welzijn van kinderen verbeteren

  NOV 2022 – Ter gelegenheid van World Children’s Day, zetten we graag ons basisdraaiboek rond kinderen met eet- en gewichtsproblemen in de kijker.

 • Toolkit voor sportclubs

  Nov 2022 – Deze toolkit is een verzameling van praktisch inzetbare instrumenten, nuttige informatie en inspiratie om sportclubs te ondersteunen én gezonder te maken.

 • Nieuw advies van Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  OKT 22. In een nieuw advies roept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) de overheden op om kinderen en jongeren te beschermen tegen de marketing van ongezonde voeding. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message