Partnerorganisatie Ondersteuning Settinggericht Werken (OSW) ging een jaar geleden van start! 

De preventieve gezondheidssector bestaat uit verschillende organisaties (partnerorganisaties (PO), organisaties met terreinwerking (OT) en de Vlaamse Logo’s) die werken aan preventie, gezondheidsbevordering en ziektepreventie in verschillende settings (lokale besturen, onderwijs, zorg en welzijn, werk, vrije tijd en gezin). Een ruim aanbod aan materialen en projecten is beschikbaar, maar dit aanbod zoomt vaak in op deelthema’s die te weinig verbonden worden. Samenwerking bij de uitwerking van werkmaterialen staat daarom sinds 2021 voorop voor de Vlaamse overheid via een nieuw initiatief onder de naam ‘Ondersteuning Settinggericht Werken’. Versterkte samenwerking tussen de preventie-actoren wil bijdragen tot meer gestroomlijnde methodiekontwikkeling, duurzame implementatie, expertisedeling, deskundigheidsbevordering, en communicatie naar de setting. Ondertussen zijn we 1 jaar aan het werk met alle betrokken organisaties en komt het eerste afgestemd aanbod tevoorschijn voor sportclubs, voor klassen, voor lokale besturen, en vele andere settings.  

Meer nieuws
 • Aanvraag sociaal tolk mogelijk vanaf 15 februari

  MRT 2023 – Aanvraag sociale tolk voor patiënten is gratis mogelijk van 15/02 tot 15/03 2023. Vind hier alle informatie.

 • Wereld Obesitas Dag wil samen het obesitasverhaal veranderen voor een gelukkiger, gezonder en langer leven

  MRT 2023 – Op 4 maart is het naar jaarlijkse gewoonte Wereld Obesitas Dag, met dit jaar de opmerkelijke focus “veranderende perspectieven: laten we praten over obesitas”.

 • Nieuwe supervisiegroep in Vlaams-Brabant

  FEB 2023 – In mei start een nieuwe supervisiegroep rond eetstoornissen in Vlaams-Brabant. Ontdek hier meer info.

 • Verhoogde kinderbijslag voor jongeren met een eetstoornis - ben jij op de hoogte?

  Feb 2023 – Jongeren met een eetstoornis vragen heel wat bijkomende zorg en ondersteuning en kunnen als jongeren met specifieke bijkomende noden in aanmerking komen voor de verhoogde zorgtoeslag.

Bekijk al het nieuws