Terug

Symposium orthorexia

Georganiseerd door het onderzoeksteam ortho-project, opleiding Voeding en Dieetkunde van de Odissee Hogeschool in samenwerking met Universiteit Gent en Eetexpert.

Programma

Als zorgverleners benadrukken we het belang van het inzetten op een gezonde voeding en levensstijl. Soms ontmoeten we echter patiënten die (te)strikt en rigide allerhande voedingsaanbevelingen volgen, die een obsessie ontwikkelen voor gezondheid met mogelijke gevolgen op hun dagelijks en lichamelijk functioneren. Dan kan er sprake zijn van orthorexia nervosa.

De afgelopen twee jaar werkte het interdisciplinair onderzoeksteam van de opleiding Voedings- en Dieetkunde van de Odisee Hogeschool samen met partners Eetexpert en Universiteit Gent rond dit thema.

Wat houdt orthorexia in? Hoe herken je deze patiënten in de praktijk? En vooral hoe kan je hen begeleiden naar een meer flexibele levensstijl? 

We presenteren de resultaten van het onderzoeksproject en nodigen andere sprekers uit rond dit topic in het online eindsymposium op 17/02/22 van 9u30 tot 12u30.

Inschrijvingsmodaliteiten

Inschrijven is gratis en kan via deze link: Inschrijven
Je kan het symposium live online volgen of de verschillende lezingen nadien online bekijken.

do 17 feb
9u30 tot 12u30

Gratis