Terugbetaling di√ętist

Terugbetaling di√ętist

Goed nieuws! ūüėä

We delen graag volgend nieuwtje: Vanaf 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een di√ętist terug voor kinderen en jongeren (6-17jaar) met overgewicht of obesitas.

De begeleiding vindt plaats bij een erkende di√ętist (geregistreerd bij het RIZIV), na verwijzing door de huis- of kinderarts. Hiermee heeft het kind of de jongere recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 contactmomenten in totaal; een intakegesprek en 5 consultaties in het eerste jaar, en 4 opvolgconsultaties in het 2de jaar.

Meer info

Meer nieuws
 • De internationale HBSC studie heeft nieuw rapport

  Lees hier het nieuwe rapport van de Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) studie.

 • Covid-19: impact op eet- en gewichtsproblemen

  De tweede COVID-19 golf zorgt voor nieuwe spanning en sociale beperkingen. Dat het coronavirus en de maatregelen om dit virus te bedwingen een impact hebben op onze mentale gezondheid is duidelijk. De overheid roept op om te blijven inzetten op zorg voor mensen met eet- en gewichtsproblemen.

 • Nieuw: veelgestelde vragen

  Onze website heeft een nieuwe pagina waar we heel wat vragen (én antwoorden) rond eet- en gewichtsproblemen samenbrengen.

 • Sciensano rapporteert over de corona-gezondheidsenqu√™tes

  Sciensano, het wetenschappelijk instituut dat de volksgezondheid in Belgi√ę opvolgt, monitorde de voorbije maanden de impact van de COVID19-pandemie aan de hand van verschillende gezondheidsenqu√™tes. Ontdek hier meer over de resultaten.

Bekijk al het nieuws