Terugbetaling diƫtist

Terugbetaling diƫtist

Goed nieuws! šŸ˜Š

We delen graag volgend nieuwtje: Vanaf 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een diĆ«tist terug voor kinderen en jongeren (6-17jaar) met overgewicht of obesitas.

De begeleiding vindt plaats bij een erkende diƫtist (geregistreerd bij het RIZIV), na verwijzing door de huis- of kinderarts. Hiermee heeft het kind of de jongere recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 contactmomenten in totaal; een intakegesprek en 5 consultaties in het eerste jaar, en 4 opvolgconsultaties in het 2de jaar.

Meer info

Meer nieuws
 • Lancering diĆ«tistendraaiboek eetstoornissen

  Eetexpert lanceertĀ een nieuw draaiboek voor diĆ«tisten die zich toeleggen op deĀ ambulante begeleiding van mensen met eetstoornissen.

 • Nieuwe WHO-aanbevelingen voor beweging en minder zitten

  De WHO brengt nieuwe aanbevelingen uit voor beweging en minder zitten! Professoren en Vlaams Instituut Gezond Leven vertalen die nu meteen naar de Vlaamse context zodat ze begin 2021 verspreid kunnen worden.

 • Rode Kruis lanceert app 'Houvast'

  Het Rode Kruis lanceert een nieuwe app ‘Houvast’ voor Eerste Hulp bij Psychische problemen.

 • Update verwijslijst āœ… Check je info

  Ben je geregistreerd op de Vlaamse verwijslijst voor zorg bij eet- en gewichtsproblemen?Ā Steeds meer patiĆ«nten vinden de weg naar een gespecialiseerde hulpverlener in hun buurt. Dankzij jou! Zorg je mee voor een update van dezeĀ verwijslijst? WeĀ vragen van jou nieuwe info + een check van je huidige info.

Bekijk al het nieuws