Uitbreiding zorgtraject eetstoornissen 

24 april 2023

Diverse overheden werken op dit ogenblik hard samen aan een uitbreiding van het huidige zorgtraject eetstoornissen, voortbouwend op de intentieverklaring van alle overheden op de IMC van 14092022. 

Ondertussen is goedkeuring gegeven om het ambulant aanbod uit te breiden met gesubsidieerde eerstelijnspsychologen (basis ELP en Gespecialiseerde ELP) en diëtisten die de psychologische zorg bij eetstoornissen mee willen ondersteunen binnen de conventie. Vanaf 28 april 2023 kunnen betrokken zorgverstrekkers rekenen op specifieke vorming en werkmateriaal bij hun werk rond eetproblemen en eetstoornissen. 

Linken naar dit specifieke vormingsaanbod vind je hier (ook online te volgen nadien): 

Ambulante psychologen, pedagogen en diëtisten met interesse in het voorzien van zorgaanbod binnen de conventie eerstelijnspsychologische zorg kunnen contact opnemen met hun netwerken GGZ (volwassenen en jongerennetwerk).

Meer info over samenwerking binnen de conventie eerstelijnspsychologische zorg vind je hier.

Meer nieuws
 • WHO publiceert nieuw framework

  JUN 23- WHO publiceert nieuw framework om strategieën voor de preventie en zorg van obesitas te integreren in het bestaande zorgsysteem.

 • Wereldeetstoornisdag - initiatieven met ervaringsdeskundigen en voor ouders 

  Jun 2023 – Ouders en ervaringsdeskundigen kunnen veel betekenen voor jongeren met haperend eetgedrag of eetstoornissen. Bekijk hier de nieuwe initiatieven met ervaringsdeskundigen en ouders!

 • Nieuwe initiatieven met  preventiewerkers en zorgverstrekkers

  Mei 2023 – Tijdens de week van wereldeetstoonisdag zetten we nieuwe initiatieven  in de spotlight. Vandaag zetten we de professionals die werken in preventie en zorg in de bloemetjes.

 • Perspluim en nieuwe initiatieven met mediamakers 

  JUN 2023 – We vroegen onze ervaringsdeskundigen van ANBN om weer een perspluim uit te reiken op deze Wereldeetstoornisdag. Benieuwd wie ze uitkozen als genomineerden?

Bekijk al het nieuws