Update rond Gezond leven? Check het even!

“Gezond leven? Check het even!” (GLCE) is een methodiek voor het CLB-consult bij jongeren van het derde jaar secundair onderwijs; aan de hand van een online vragenlijst rond verschillende gezondheidsthema’s krijgen jongeren gepersonaliseerde feedback, waarna de CLB-arts of -verpleegkunde tijdens het consult inpikt op de vragen of zorgen die gesignaleerd werden in de online check. Bij de methodiek hoort ook een vormingsaanbod voor de CLB-teams.

De methodiek werd intussen geëvalueerd, en werd goed onthaald door de CLB’s. De vragenlijst werd afgelopen zomer ook geactualiseerd; Eetexpert gaf input rond het thema eten en gewicht.

 • Lees hier de nieuwsberichten rond GLCE.
 • Meer info rond “Gezond leven? Check het even!” vind je hier.
Meer nieuws
 • Nieuw draaiboek voor diëtisten: behandeling van kinderen en adolescenten met overgewicht

  NOV 2022 – Ontdek snel het nieuwe draaiboek voor diëtisten!

 • World Children's Day - samen het welzijn van kinderen verbeteren

  NOV 2022 – Ter gelegenheid van World Children’s Day, zetten we graag ons basisdraaiboek rond kinderen met eet- en gewichtsproblemen in de kijker.

 • Toolkit voor sportclubs

  Nov 2022 – Deze toolkit is een verzameling van praktisch inzetbare instrumenten, nuttige informatie en inspiratie om sportclubs te ondersteunen én gezonder te maken.

 • Nieuw advies van Hoge Gezondheidsraad rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  OKT 22. In een nieuw advies roept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) de overheden op om kinderen en jongeren te beschermen tegen de marketing van ongezonde voeding. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message