– een grijze zone tussen remmen en gas geven –

In dit webinar laten we eerst Dr. Annik Simons (kinder- en jeugdpsychiater) aan het woord. Zij helpt je bij het herkennen van ARFID bij kinderen en jongeren in de praktijk: Wat houdt het juist in en hoe herken je het? 
Daarna geven An Gers (diëtiste gespecialiseerd in ARFID) en Lotte Theuwis (klinisch psycholoog en gedragstherapeut) praktische tips in het omgaan met ARFID in je zorgaanbod. Hierbij gaan ze op zoek naar het evenwicht tussen het kind blijven stimuleren, en toch voldoende oog hebben voor de grenzen van het kind: Zonder voldoende stimulans en aanbod krijgt het kind geen kans om te groeien in zijn eetontwikkeling en zullen er steeds meer dingen geschrapt worden uit het menu. Toch lijkt een doorgedreven exposure aanpak ook niet helemaal aan te sluiten bij de bijzondere kenmerken van ARFID.

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met de VAE.

Doelgroep

Dit webinar richt zich tot alle hulpverleners die in aanraking komen met ARFID in de praktijk.

Inschrijving

Schrijf hieronder in voor het Webinar ARFID bij kinderen/jongeren (ism VAE). Vervolgens zal je via mail logingegevens ontvangen voor het leerplatform Podia. Dit duurt een werkdag. 

De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding van het factuurnummer (factuur in bijlage van bevestigingsmail) en je naam.

Locatie

Online

Prijs

€ 50

Prijs online

€ 50