Terug

Workshop (Ch)EDE

De Eating Disorder Examination (EDE) is de gouden standaard bij de diagnostiek van eetstoornissen en om de ernst van de specifieke eetstoornis te bepalen. In deze workshop lichten prof. dr. Lien Goossens en Eva Van Malderen toe hoe dit semi-gestructureerde interview gebruikt kan worden in de praktijk. Zowel de EDE die bij patiënten vanaf 18 jaar kan afgenomen worden als de ChEDE voor kinderen en jongeren komen aan bod.

De workshop zal online doorgaan en gespreid worden over twee momenten, zodat er tussen de twee momenten ruimte is om te oefenen. De workshop is interactief en er zal ook tijdens de workshop ruimte gemaakt worden om met het materiaal aan de slag te gaan. Deelnemers krijgen daarnaast toegang tot de e-learning rond de EDE.

Data

18 november en 2 december, telkens van 10u tot 12u.

Sprekers

Prof. Dr. Lien Goossens is klinisch psychologe en docent klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Gent. Sinds 2004 doet ze wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling en instandhouding van eetproblemen bij kinderen en adolescenten, met een belangrijke focus op klinische implicaties van de onderzoeksresultaten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen.

Eva Van Malderen is klinisch psychologe en doctoraatsstudent bij de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspsychologie (Universiteit Gent). Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar mechanismen en behandeling van eetbuien bij kinderen en adolescenten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen.

Doelgroep

Klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen en artsen die instaan voor de zorg bij eetstoornissen.

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding ‘Workshop EDE + je naam’. 

Inschrijven kan tot en met dinsdag 17 november, 16u59. We sluiten de inschrijvingen af vanaf 17u.

Kosteloos annuleren kan tot 24u voor de start van de studiedag.

Schrijf je in
wo 18 nov
telkens van 10u tot 12u

€40 voor abonnees

€60 voor niet-abonnees

Online (link wordt aan deelnemers bezorgd)

Inschrijven als abonnee van Eetexpert

En ontvang korting op deze vorming.

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resetten