Terug

Workshop begeleiden van eetproblemen bij kinderen en jongeren met ASS

Ouders en begeleiders van kinderen en volwassenen met autisme, en mensen met autisme zelf, signaleren regelmatig eetproblemen. Dit komt zowel voor bij mensen met een bijkomende verstandelijke beperking als bij mensen met een normale begaafdheid. 

Tijdens deze vorming gaan we na welke aspecten binnen autisme aanleiding kunnen geven tot eetproblemen. Vooral de andere manier van waarnemen en prikkelverwerking is daarbij belangrijk.

Moeilijkheden die mensen met autisme ervaren, worden aan mogelijke oplossingen gekoppeld. Daarbij staat het respect voor mensen met autisme centraal.  Els linkt theoretische inzichten aan praktijkvoorbeelden. Daardoor kan je gemakkelijk de link leggen met je eigen ervaringen. 

Na het volgen van deze vorming kijk je anders naar eetproblemen en heb je een paar concrete ideeën voor de aanpak ervan.

Doelgroep

Deze masterclass is bruikbaar voor iedereen die in zijn privé- of professioneel leven te maken heeft met kinderen en jongeren met ASS. 

Spreker

Els Smekens is leraar buitengewoon onderwijs met een master in Special education needs autism. Ze was als docent verbonden aan het Opleidingscentrum Autisme en Fontys Hogeschool Nederland. Ze geeft vorming over ASS, leerstoornissen en eetproblemen. Hierbij ondersteund door haar jarenlange praktijkervaring in het werken met kinderen met autisme.

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding ‘workshop ASS + je naam’.  Inschrijven kan tot en met maandag 31 januari 2021.

Kosteloos annuleren kan tot 48u voor de start van de studiedag.

Inschrijvingen zijn gesloten

vr 04 feb
9u30 tot 12u

Abonnee: €50

Geen abonnee: €50

Online via teams

Achteraf bekijken is mogelijk voor wie is ingeschreven tot maximum twee weken na de vorming.