Basisopleiding eetstoornissen voor psychiaters

Beschrijving

Steeds vaker worden psychiaters in hun praktijk geconfronteerd met patiënten/cliënten met (een vermoeden van) een eetstoornis.  Om (kinder)psychiaters te ondersteunen in het werken met deze specifieke doelgroep werkte Eetexpert een gericht vormingspakket uit. Het betreft een vorming die perfect aansluit zowel op (kinder)psychiaters die hun kennis en vaardigheden betreffende deze problematiek willen vergroten als op degenen die zich wil specialiseren in deze specifieke problematiek.

Het vormingstraject is op maat gemaakt voor (kinder)psychiaters en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Online e-learning op eigen tempo Deze e-learning bestaat uit vijf modules en behandelt diverse aspecten, variërend van vroegdetectie en motivationeel werken tot de zorgorganisatie, behandeling en zorgopvolging bij eetstoornissen. Daarnaast biedt de e-learning naadloos toegang tot verdiepend materiaal uitgewerkt door Eetexpert (ongeveer vier uur).
  2. Live praktijkvoormiddag Tijdens deze praktijkdag ga je aan de hand van concrete casussen dieper in op de aanpak binnen je eigen praktijk. Je krijgt handvatten voor de aanpak van eetstoornissen, waarbij de nadruk ligt op multidisciplinair samenwerken, samenwerking met de context, het gericht doorverwijzen en het intensifiëren van zorg. De praktijkdag gaat door op vrijdagvoormiddag 7 februari van 9.30 tot 12.30 te Kessel-Lo (Jeugdherberg, Blauwput).

Doelgroep

Deze basisopleiding is gericht op psychiaters die interesse hebben in het onderwerp eetstoornissen, en die hun kennis willen vergroten of zich willen specialiseren.

Lesgevers

dr. Pieter Cuypers, kinder- en jongerenpsychiater verbonden aan het MAST Eetstoornissen van Ligant (Limburg).

Praktische informatie

  • De e-learning (ongeveer 4u) doorloop je op eigen tempo, en vóór de praktijkdag.
  • De praktijkdag gaat door op 7 februari 2025, van 9u30 tot 12u30 in Kessel-Lo (Jeugdherberg Blauwput). 

Accreditering voor artsen wordt aangevraagd bij Ethiek en Economie.

Inschrijven

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding van datum vorming, het factuurnummer (factuur in bijlage van bevestigingsmail ‘nieuwe inschrijving vorming’) en je naam. Kosteloos annuleren kan tot 31 januari.

Wens je een factuur op naam van je bedrijf of werkgever? Vul dan zeker deze facturatiegegevens in via de optie ‘gegevens aanpassen’. Zo krijg je meteen een correcte factuur.

Datum

– Zelfstudiepakket (e-learning)
vr 07 februari – 9u30-12u30 (praktijkdag)

Locatie

Jeugdherberg Blauwput

Prijs

€ 100