Verwijslijn eetproblemen

Ontvang contactgegevens van gespecialiseerde zorg in je buurt.

Stuur ons een bericht met leeftijd, woonplaats en korte beschrijving van je hulpvraag of van de persoon waarvoor je hulp zoekt. 

Een medewerker van Eetexpert stuurt je zo snel mogelijk een lijst door met contactgegevens van hulpverleners in je buurt die werken rond eet- en gewichtsproblemen.

Contacteer ons voor verwijsadressen

Bekijk info en advies voor ouders en naasten

Verwijstool

Voor zorgverleners

De verwijstool biedt mogelijke opties voor gespecialiseerde zorg bij eetstoornissen en gewichtsproblemen in alle Vlaamse provincies.

Ben je zorgverlener dan heb je
toegang tot de verwijstool na login.

Contacteer ons voor advies

Laagdrempelige hulp

Ben je nog niet toe aan gespecialiseerde hulpverlening? Twijfel je nog of je hulp moet invoegen? Of wil je contact met lotgenoten? Hieronder vind je een overzicht van organisaties die laagdrempelig werken.

Heb je last van een eetstoornis of ken je iemand met een eetstoornis?

Via onderstaande website kan je in contact komen met lotgenoten die net als jij strijden met deze stoornissen, of net als jij iemand kennen die dit meemaakt.

ANBN

De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is.

Hulp voor iedereen

Bij tele-onthaal kan je anoniem dag en nacht terecht voor een gesprek, telefonisch of via chat. Zowel grote als kleine zorgen kan je bespreken.

De zelfmoordlijn kan je bellen, mailen of via chat contacteren bij zelfmoordgedachten. Op hun website vind je ook zelfhulp.

Hulp specifiek voor jongeren

ANBN organiseert op verschillende tijdstippen doorheen de week en het weekend groeps-chatmomenten voor mensen met een eetprobleem of eetstoornis. De chat wordt steeds begeleid door iemand uit het team van ervaringsdeskundige chat-vrijwilligers.

JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Je kan bij hen langsgaan, of ook bellen, mailen of chatten.

Bij CLBch@t kunnen leerlingen en hun ouders tijdens de openingsuren terecht met alle vragen. Je chat er gratis en anoniem met een professionele CLB-medewerker.