Terug

Basisopleiding diëtisten: eetstoornissen

Deze basisopleiding richt zich op de diëtistische begeleiding van cliënten met eetstoornissen. De verschillende fasen van de begeleiding komen aan bod: het diëtistisch onderzoek, de diëtistische diagnose, dieetbehandeling en evaluatie. Ook de begeleidende, adviserende, motiverende en coachende rol van de diëtist en het motivatieversterkend werken worden uitgebreid besproken.

Deze basisopleiding omvat twee delen:
Een theoretisch deel dat online aangeboden wordt via zelfstudie en webinars. Je volgt dit op je eigen tempo, voorafgaande aan de praktijkdag.
Een praktijkgericht deel waarin je de verbinding maakt tussen theorie en praktijk door aan de slag te gaan met eigen casussen en voorbeelden. De praktijkdag gaat door op woensdag 31 mei, 13u30-16u30 te Leuven.

Na het volgen van deze opleiding word je uitgenodigd om je leertraject verder te zetten door je aan te melden bij een gespecialiseerde supervisiegroep.

Doelgroep

Deze basisopleiding richt zich tot diëtisten die zich (willen) specialiseren in de behandeling van eetstoornissen.

Inschrijvingsmodaliteiten

Meer informatie en inschrijven kan vanaf 10 april 2023. Vanaf dan kan je ook aan de slag gaan met het zelfstudie gedeelte.

ma 10 apr

€100

Online (zelfstudie)

Leuven (praktijkdag)