Deze basisopleiding richt zich op de gespecialiseerde diagnostiek en behandeling bij eetstoornissen in de therapeutische praktijk. Concreet ga je aan de slag met het herkennen van signalen voor eetstoornissen, het uitvoeren van een gerichte screening en intake, het inschatten van motivatie, het uitwerken van een gericht behandelplan en het toepassen van onderbouwde kennis in een multidisciplinaire behandeling.

Deze basisopleiding omvat twee delen:
Een theoretisch deel dat online aangeboden wordt via zelfstudie en webinars. Je volgt dit op je eigen tempo, voorafgaand aan de praktijkdagen.
Een praktijkgericht deel waarin je de verbinding maakt tussen theorie en praktijk door aan de slag te gaan met eigen casussen en voorbeelden. Dit deel zal op locatie doorgaan te Leuven

  • 11 mei 2023, 13u30-16u30: Inschatting en uitwerken van een behandelplan in de praktijk, Leuven
  • 25 mei 2023, 13u30-16u30: Therapeutisch aan de slag met eetstoornissen, Leuven

Na het volgen van deze opleiding word je uitgenodigd om je leertraject verder te zetten door je aan te melden bij een gespecialiseerde supervisiegroep.

Doelgroep

Deze opleiding staat open voor klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen en psychiaters, die ambulant werken en zich (willen) specialiseren in de behandeling van eetstoornissen.

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding van het factuurnummer en je naam (factuur in bijlage van bevestigingsmail ‘nieuwe inschrijving vorming’).

De inschrijvingen zijn gesloten.

Datum

do 11 mei – 13u30 – 16u30
do 25 mei – 13u30 – 16u30

Locatie

kop van Kessel-Lo, 3010 Leuven

Online

Prijs

€ 100