Terug

Basisopleiding psychologen, pedagogen, psychiaters: eetstoornissen

Deze basisopleiding richt zich op de gespecialiseerde diagnostiek en behandeling bij eetstoornissen in de therapeutische praktijk. Concreet ga je aan de slag met het herkennen van signalen voor eetstoornissen, het uitvoeren van een gerichte screening en intake, het inschatten van motivatie, het uitwerken van een gericht behandelplan en het toepassen van onderbouwde kennis in een multidisciplinaire behandeling.

Deze basisopleiding omvat twee delen:
Een theoretisch deel dat online aangeboden wordt via zelfstudie en webinars. Je volgt dit op je eigen tempo, voorafgaand aan de praktijkdagen.
Een praktijkgericht deel waarin je de verbinding maakt tussen theorie en praktijk door aan de slag te gaan met eigen casussen en voorbeelden. Dit deel zal op locatie doorgaan te Leuven

  • 11 mei 2023, 13u30-16u30: Inschatting en uitwerken van een behandelplan in de praktijk, Leuven
  • 25 mei 2023, 13u30-16u30: Therapeutisch aan de slag met eetstoornissen, Leuven

Na het volgen van deze opleiding word je uitgenodigd om je leertraject verder te zetten door je aan te melden bij een gespecialiseerde supervisiegroep.

Doelgroep

Deze opleiding staat open voor klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen en psychiaters, die ambulant werken en zich (willen) specialiseren in de behandeling van eetstoornissen.

Inschrijvingsmodaliteiten

Meer informatie en inschrijven kan vanaf 10 april 2023. Vanaf dan kan je ook aan de slag gaan met het zelfstudie gedeelte.

ma 10 apr

€100

Online (zelfstudie)

Leuven (praktijkdagen)