Inhoud

In deze verdiepende masterclass laten we eerst Dr. Annik Simons (kinder- en jeugdpsychiater) aan het woord. Zij helpt je bij het herkennen van ARFID bij kinderen en jongeren in de praktijk: Wat houdt het juist in en hoe herken je het? 
Daarna geven An Gers (diëtiste gespecialiseerd in ARFID) en Lotte Theuwis (klinisch psycholoog en gedragstherapeut) praktische tips in het omgaan met ARFID in je zorgaanbod. Hierbij gaan ze op zoek naar het evenwicht tussen het kind blijven stimuleren, en toch voldoende oog hebben voor de grenzen van het kind: Zonder voldoende stimulans en aanbod krijgt het kind geen kans om te groeien in zijn eetontwikkeling en zullen er steeds meer dingen geschrapt worden uit het menu. Toch lijkt een doorgedreven exposure aanpak ook niet helemaal aan te sluiten bij de bijzondere kenmerken van ARFID.

Doelgroep

Deze masterclass richt zich tot zorgverleners die actief instaan voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen.

Om een masterclass te volgen is voorkennis en praktijkervaring vereist.

Inschrijven

Schrijf hieronder in. Vervolgens zal je via mail een link ontvangen naar de webinar op ons online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

  • 1 maand: € 50
  • Je hebt 30 dagen tijd om deze webinar op eigen tempo te bekijken (vanaf het moment dat je de link naar de webinar ontvangt via mail).

In samenwerking met

Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met de VAE.

Prijs

€ 50

Duur

3u 15min