Inhoud

In deze verdiepende masterclass bekijken we hoe we eetproblemen bij mensen met autisme kunnen aanpakken. We bewandelen een dunne lijn tussen op tempo van de cliënt werken én voldoende volhoudend te werk gaan. 

Het is geen geheim dat we vaak comorbiditeit zien tussen autisme (ASS) en eetproblemen. 

  • Enerzijds weten we dat evidence-based behandelingen zoals Cognitieve Gedragstherapie, ook effectief zijn in het behandelen van eetproblemen bij kinderen/jongeren met ASS.
  • Anderzijds leert de praktijk ons dat de toepassing van deze behandelvormen een ernstige aanpassing vraagt om voldoende slaagkans te hebben. 

Hoe behoud je een sterke vertrouwensrelatie waarin iemand kan voelen dat die oké is zoals ie is? Én kan je toch evenwichten, overlevingsmechanismen op die manier doorbreken dat de noodzaak tot verandering duidelijk wordt? Of is veranderen dan misschien toch niet nodig? Wanneer beslis je dat het ‘good enough’ is zoals het nu gaat?

Opbouw

  • Deel 1: Proefoefening en theoretisch kader (2u 02m)
  • Deel 2: Wanneer is het een probleem? (1u 41m)
  • Deel 3: Eetproblemen aanpakken (1u 20m)

Doelgroep

Deze masterclass richt zich tot zorgverleners die actief instaan voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen.

Om een masterclass te volgen is voorkennis en praktijkervaring vereist. Onze masterclasses zijn bedoeld voor zorgverleners die werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetproblemen, eetstoornissen of gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas). Bovendien zoomt een masterclass in op een specifiek thema of een bepaalde doelgroep om de link met je praktijkervaring te leggen.

Sprekers

Diëtiste An Gers en klinisch psychologe Lotte Theuwis brengen samen een verhaal van hoe 1 + 1 niet 2 maar 3 is, en wat de kracht van multidisciplinair werken is.

Inschrijven

Schrijf hieronder in. Vervolgens zal je via mail een link ontvangen naar de webinar op ons online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

  • 1 maand: € 50
  • Je hebt 30 dagen tijd om deze webinar op eigen tempo te bekijken (vanaf het moment dat je de link naar de webinar ontvangt via mail).

Wens je een factuur op naam van je bedrijf of werkgever? Vul dan zeker deze facturatiegegevens in via de optie ‘gegevens aanpassen’. Zo krijg je meteen een correcte factuur.

Prijs

€ 50

Duur

5u