Inhoud

Deze webinar gaat over het begeleiden van eet- en gewichtsproblemen voor diëtisten in de eerste lijn (ELD) en kadert binnen de eerstelijnsconventie.

Deze webinar biedt handvatten voor het begeleiden van haperend eetgedrag binnen het normale groeitraject. De diëtist krijgt kapstokken voor het inschatten van eventuele eetproblemen en voor toeleiding tot de best passende gespecialiseerde zorg wanneer dit nodig blijkt.

Prijs

Gratis

Duur

2u

Eerstelijnsconventie

1/5 van de jongeren beschrijven problematisch eetgedrag met signalen van eetstoornissen. Slechts 1/3 vraagt hiervoor hulp terwijl het eetprobleem hun groei stevig kan beïnvloeden, zowel fysiek, psychisch als sociaal. Vroegtijdig versterken bij haperend eetgedrag en eerste signalen opvangen en gepast begeleiden zijn belangrijke interventies ter voorkoming van ernstige eetstoornissen.

Meer info over de eerstelijnsconventie

Doelgroep

Diëtisten met interesse in zorgaanbod binnen de eerstelijnsconventie.

Sprekers

De webinar wordt geleid door Tiffany Naets (opleider voedings- en dieetkunde Odisee Gent) en An Vandeputte (coördinator Eetexpert).

Inschrijven

Schrijf hieronder in. Vervolgens zal je via mail een link ontvangen naar de webinar op ons online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

  • Inschrijven is gratis voor eerstelijnsdiëtisten met interesse in samenwerking in de conventie.
  • Je hebt 30 dagen tijd om deze webinar op eigen tempo te bekijken (vanaf het moment dat je de link naar de webinar ontvangt via mail).

In samenwerking met

De vorming wordt ondersteund door de Federale Overheid, en is gratis voor diëtisten uit de conventie die zich willen vormen in hun aanbod voor jongeren met milde eetstoornissen.