Inhoud

Wanneer gezond eten ongezond wordt: screening, begeleiding en sensibilisering van orthorexia nervosa in de diëtistenpraktijk.

In dit verdiepende symposium werden de resultaten van een onderzoeksproject rond orthorexia voorgesteld. Dit onderzoeksproject ondersteunde diëtisten in de behandeling van patiënten die geobsedeerd bezig zijn met hun eten. Diëtisten vinden het namelijk moeilijk om deze groep te begeleiden naar een gezonde levensstijl die op lange termijn vol te houden is. De onderzoekers van dit project maken een hulpmiddel maken om deze patiënten eerst te herkennen en hen daarna op de juiste manier te behandelen.

Project – meer info en downloads

Doelgroep

Diëtisten

Inschrijven

Schrijf hieronder in. Vervolgens zal je via mail een link ontvangen naar de webinar op ons online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

  • Gratis
  • Je hebt 30 dagen tijd om deze webinar op eigen tempo te bekijken (vanaf het moment dat je de link naar de webinar ontvangt via mail).

In samenwerking met

Dit project werd in de periode september 2019 – december 2021 uitgevoerd door de opleiding Voedings- en Dieetkunde van de Odisee Hogeschool in samenwerking met twee partners: de Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids-, en Sociale Psychologie van de Universiteit Gent en Eetexpert vzw. 

Leden van het projectteam

Ellen Moens, Tiffany Naets, An-Sophie Pinket (eerste projectjaar), Silke Jacobs (eerste projectjaar), Nina Van Den Broecke , Nena Van Hemelryck (vanaf projectjaar 2), Liselotte Van Hevele (tweede projectjaar tot sept) & Anouk Windey (sept – dec 2021).

De stuurgroep

Lien Goossens & Sandra Verbeken (partner Ugent), Loes Stukken (partner Eetexpert), Marleen Genetello (UZ Gent), Katty Uytersprot (zelfstandig diëtist), Loes Neven/Laura Vandeweghe (Gezondleven), Marijke Van Moorhem (Odisee Hogeschool) & Dirk Smits (Odisee Hogeschool).

Prijs

Gratis

Duur

3u