Inhoud

In deze verdiepende workshop leer je wat de relatie is tussen slaap en eet- en gewichtsproblemen.

Slaap maakt een deel uit van een gezonde leefstijl. Het is dan ook belangrijk de tijd te nemen om goed te kunnen slapen en ons uitgerust te voelen de volgende dag. Onvoldoende uren slaap of een slechte kwalitatieve nacht heeft niet enkel effect op ons energieniveau, maar ook op ons gemoed en motivatie. Bovendien wordt er een grote overlap gezien tussen eet- en gewichtsproblemen, en slaapklachten.

Opbouw

  • De fysiologie van slaap
  • Hoe ziet normale slaap eruit?
  • De invloed van slaap op eet-en gewichtsproblemen
  • De invloed van eet-en gewichtsproblemen op slaap
  • Praktische tools en tips om de slaap te verbeteren

Doelgroep

Deze workshop richt zich tot alle zorgverleners (met erkend basisdiploma in de zorg) die werken rond eet- en gewichtsproblemen.

Om een workshop te volgen is een zekere voorkennis en praktijkervaring aangeraden. Want onze workshops zijn bedoeld voor zorgverleners die werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetproblemen, eetstoornissen of gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas). Bovendien zoomt een workshop in op een specifiek thema of een bepaalde doelgroep om de link met je praktijkervaring te leggen.

Spreker

Nigitha van Doorn werkt als klinisch psycholoog op het slaaplabo en de obesitaskliniek van het UZ Brussel. Op het slaaplabo geeft ze CGT-I (cognitieve gedragsmatige therapie bij insomnie) en  begeleid ze voornamelijk mensen met insomnie, circadiane ritmestoornissen (bijvoorbeeld jet-lag of shiftwerk) en parasomieën (bijvoorbeeld slaapwandelen). Op de obesitaskliniek doet ze de pre-bariatrische screening en follow-up post-op. Daarnaast ziet ze patiënten om multidisciplinair naar een duurzaam gezonde leefstijl te werken.

Inschrijven

Schrijf hieronder in. Vervolgens zal je via mail een link ontvangen naar de webinar op ons online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

  • 1 maand: € 50
  • Je hebt 30 dagen tijd om deze webinar op eigen tempo te bekijken (vanaf het moment dat je de link naar de webinar ontvangt via mail).

Wens je een factuur op naam van je bedrijf of werkgever? Vul dan zeker deze facturatiegegevens in via de optie ‘gegevens aanpassen’. Zo krijg je meteen een correcte factuur.

Prijs

€ 50

Duur

3u