Selectief eten komt bij kinderen veelvuldig voor. Daarom is het van belang goed te onderscheiden wanneer de eetproblemen zodanig ernstig zijn dat er van een eetstoornis gesproken kan worden. Ook kan het leerproces rond eten beïnvloed worden door enorm veel factoren. Dit webinar tracht hierin inzichten te bieden.
In deze vorming laten we eerst Dr. Ine Jespers (kinder- en jeugdpsychiater UZ Gent, 0-6 jarigen) en Isabel De Groote (klinisch orthopedagoog en psychotherapeut UZ Gent, 0-6 jarigen) aan het woord. Zij vertrekken van een ruime kijk op de problematiek van ARFID via het biopsychosociaal model en bespreken o.a. de rol van vroege ervaringen in het kleine systeem van de ouder-kindrelatie.
Daarna geeft Dr. Annik Simons (kinder- en jeugdpsychiater ZAS UKJA) ons meer inzicht in het diagnostisch proces van ARFID bij lagere schoolkinderen en tieners. Hierbij gaat ze ook in op de differentiaaldiagnose met AN.
Verder nemen prof. Ilse Hoffman en de leden van het Voedingsteam UZ Leuven ons mee in de medische aandachtspunten bij een ARFID diagnose.
We sluiten deze studiedag af met een panelgesprek over de zin of onzin van een diagnose ARFID.
Programma
Deze vorming richt zich tot zorgverleners die in contact komen met kinderen en/of jongeren met ARFID.
Dr. Ine Jespers (kinder- en jeugdpsychiater UZ Gent, 0-6 jarigen) Isabel De Groote (klinisch orthopedagoog en psychotherapeut UZ Gent, 0-6 jarigen)
Dr. Annik Simons (kinder- en jeugdpsychiater ZAS UKJA)
Prof. dr. Ilse Hoffman (Kindergastro-enteroloog UZ Leuven)
Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding van datum vorming, het factuurnummer (factuur in bijlage van bevestigingsmail ‘nieuwe inschrijving vorming’) en je naam.
Inschrijven kan tot en met 31 januari 2025. Kosteloos annuleren kan tot 24u voor de start van het webinar.
di 04 februari – 9u00-16u00
Online
€ 80
3u