Workshop ambulante gezinsgroepstherapie bij eetstoornissen

Deze workshop biedt je de kans om inzichten en vaardigheden aan te leren in de concrete implementatie van een ondersteunende familiegroep bij eetstoornissen. Gezinsgroepstherapie, een methode om gezinnen in groep te betrekken in de behandeling van verschillende psychiatrische stoornissen, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstelproces van een eetstoornis. Deze systemische interventie vormt een waardevolle aanvulling op de ambulante behandeling van jongeren en jongvolwassenen met een eetstoornis. De gezinsgroepen worden geleid door twee therapeuten waarvan ten minste één persoon systemisch geschoold is en ten minste één persoon voldoende gespecialiseerd is in eetstoornissen, met als focus het ondersteunen en versterken van het gezin in de strijd tegen de eetstoornis.   

Praktisch

Tijdens de workshop verduidelijken prof. dr. Gilbert Lemmens en dr. Lies Depestele eerst de theorie bij het opzetten van een ambulante ondersteunende familiegroep als aanvulling op de reguliere zorg voor eetstoornissen. Door middel van interactieve oefeningen en rollenspellen concretiseren ze dit vervolgens voor jouw praktijk met praktische tools en inspiratie over de effectieve toepassing van gezinsgroepstherapie.

Deze vorming gaat enkel op locatie door en wordt niet opgenomen.

Spreker

Gilbert Lemmens is psychiater en gezinstherapeut. Hij is diensthoofd van de Dienst Psychiatrie, UZ Gent en hoofddocent aan de UGent. Hij is opleider binnen de postgraduaatsopleiding  partnerrelatie-, gezins-, en systeempsychotherapie aan de Universiteit Gent.

Lies Depestele is klinisch orthopedagoog en gezinstherapeut en werkt als wetenschappelijk medewerker bij Eetexpert. Daarnaast is ze werkzaam op de afdeling Eetherstel in de Alexianen Zorggroep in Tienen en opleider binnen de postgraduaatsopleiding  partnerrelatie-, gezins-, en systeempsychotherapie aan de Universiteit Gent.

Doelgroep

Deze workshop richt zich tot klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen en artsen die werken met jongeren en jongvolwassenen met een eetstoornis.

Inschrijven

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding van datum vorming, het factuurnummer (factuur in bijlage van bevestigingsmail ‘nieuwe inschrijving vorming’) en je naam.

Inschrijven kan tot en met 14 februari 2024.
Kosteloos annuleren kan tot en met 14 februari, hierna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Datum

vr 23 februari – 9u30 – 16u

Tijd

9u30 – 16u

Locatie

Leuven

Prijs

€ 50