Slaap maakt een deel uit van een gezonde leefstijl. Het is dan ook belangrijk de tijd te nemen om goed te kunnen slapen en ons uitgerust te voelen de volgende dag. Onvoldoende uren slaap of een slechte kwalitatieve nacht heeft niet enkel effect op ons energieniveau, maar ook op ons gemoed en motivatie. Bovendien wordt er een grote overlap gezien tussen eet- en gewichtsproblemen, en slaapklachten. Tijdens deze workshop zal Nigitha van Doorn de fysiologie van de slaap bespreken en hoe normale slaap eruit ziet. Daarna bekijkt ze de invloeden van slaap op eet-en gewichtsproblemen en vice versa meer in detail. Tot slot eindigt ze met met tips & tricks om de slaap te verbeteren.

Ben je niet beschikbaar op de datum van deze vorming? Geen probleem: schrijf je onderaan in en je ontvangt de opname zodat je op eigen tempo deze workshop kunt volgen.

Spreker

Nigitha van Doorn werkt als klinisch psycholoog op het slaaplabo en de obesitaskliniek van het UZ Brussel. Op het slaaplabo geeft ze CGT-I (cognitieve gedragsmatige therapie bij insomnie) en  begeleid ze voornamelijk mensen met insomnie, circadiane ritmestoornissen (bijvoorbeeld jet-lag of shiftwerk) en parasomieën (bijvoorbeeld slaapwandelen). Op de obesitaskliniek doet ze de pre-bariatrische screening en follow-up post-op. Daarnaast ziet ze patiënten om multidisciplinair naar een duurzaam gezonde leefstijl te werken.

Doelgroep

Deze workshop richt zich tot alle hulpverleners (met erkend basisdiploma in de zorg) die werken rond eet- en gewichtsproblemen.

Inschrijven

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding van het factuurnummer (factuur in bijlage van bevestigingsmail ‘nieuwe inschrijving vorming’) en je naam.

Inschrijven kan tot en met woensdag 25 oktober 2023. Kosteloos annuleren kan tot 24u voor de start van de studiedag.

De inschrijvingen voor deelname op 27/10 zijn afgesloten.
Wie zich onderaan toch inschrijft, kan vanaf 06/11 de opname bekijken.

Datum

vr 27 oktober – 9u30 – 12u

Tijd

9u30 – 12u

Locatie

Online

Prijs online

€ 50