Verwijslijn eetproblemen

Ontvang contactgegevens van gespecialiseerde zorg in je buurt.

Stuur ons een bericht met leeftijd, woonplaats en korte beschrijving van je hulpvraag of van de persoon waarvoor je hulp zoekt. 

Een medewerker van Eetexpert stuurt je zo snel mogelijk een lijst door met contactgegevens van hulpverleners in je buurt die werken rond eet- en gewichtsproblemen.

Contacteer ons voor verwijsadressen

Bekijk info en advies voor ouders en naasten

Bekijk groepsaanbod voor ouders

Advieslijn

Voor zorgverleners

Contacteer ons voor casusgerichte ondersteuning.

De verwijstool biedt opties voor gespecialiseerde zorg bij eetstoornissen en gewichtsproblemen in Vlaanderen.

Raadpleeg de verwijstool (na login)

Contacteer ons voor advies

Laagdrempelige hulp

Ben je nog niet toe aan gespecialiseerde hulpverlening? Twijfel je nog of je hulp moet invoegen? Of wil je contact met lotgenoten? Hieronder vind je een overzicht van organisaties die laagdrempelig werken.

Heb je last van een eetstoornis of ken je iemand met een eetstoornis?

Via onderstaande website kan je in contact komen met lotgenoten die net als jij strijden met deze stoornissen, of net als jij iemand kennen die dit meemaakt.

ANBN

De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is.

Hulp voor iedereen

Bij tele-onthaal kan je anoniem dag en nacht terecht voor een gesprek, telefonisch of via chat. Zowel grote als kleine zorgen kan je bespreken.

ANBN organiseert op verschillende tijdstippen doorheen de week en het weekend groeps-chatmomenten voor mensen met een eetprobleem of eetstoornis. De chat wordt steeds begeleid door iemand uit het team van ervaringsdeskundige chat-vrijwilligers.

De zelfmoordlijn kan je bellen, mailen of via chat contacteren bij zelfmoordgedachten. Op hun website vind je ook zelfhulp.

CAW

Loopt het leven niet zoals je wenst? Het Centrum Algemeen Welzijnswerk helpt je op weg. Gratis, professioneel, vertrouwelijk.

Hulp specifiek voor jongeren

Bel gratis en anoniem naar 102. Bellen kan elke dag van 16u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen. Op woensdag en zaterdag kan je al vanaf 14u bellen. Chatten kan elke dag van 18u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen.

JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Je kan bij hen langsgaan, of ook bellen, mailen of chatten.

Bij CLBch@t kunnen leerlingen en hun ouders tijdens de openingsuren terecht met alle vragen. Je chat er gratis en anoniem met een professionele CLB-medewerker.

Gratis therapeutische begeleiding voor jongeren 10 – 20 jaar. Bel of mail naar een TEJO-huis bij jou in de buurt en maak een afspraak. Je mag ook gewoon langskomen tijdens de openingsuren.

WAT WAT geeft je antwoorden op de vragen waar jij als jongere mee zit. Ook over eten, uiterlijk en gewicht. WAT WAT is er voor iedereen die het even niet weet.