Inhoud

Deze verdiepende workshop biedt informatie en tools voor ambulante therapeuten. Doel is om een wetenschappelijk onderbouwd groepsaanbod voor ouders van een kind met een eetstoornis op te zetten.

Materialen bij deze webinar:

  • Informatiepakket voor ouders
  • Stappenplan voor de zorgverlener

Tijdens de webinar stellen we dit materiaal aan je voor en krijg je handvaten om een groepsaanbod voor ouders concreet te maken. 

Doelgroep  

Deze workshop richt zich tot ambulante therapeuten die werken met mensen met eetstoornissen en die interesse hebben om een ambulant groepsaanbod voor ouders op poten te zetten. Dit kan ook passen in het groepsaanbod van gespecialiseerde eerstelijnspsychologen binnen de conventie (G-ELP) of in het groepsaanbod vanuit CGG.  

Om een workshop te volgen is een zekere voorkennis en praktijkervaring aangeraden. Want onze workshops zijn bedoeld voor zorgverleners die werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetproblemen, eetstoornissen of gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas). Bovendien zoomt een workshop in op een specifiek thema of een bepaalde doelgroep om de link met je praktijkervaring te leggen.

Ben je als ouder op zoek naar ondersteuning en informatie? Je kan informeren bij ANBN, een CGG in je buurt of mailen naar Eetexpert om een oudertraining te vinden in je buurt. Je vindt ook veel informatie op de toolbox eetstoornissen voor ouders.

Sprekers

Lies Depestele is klinisch orthopedagoog, systeemtherapeut en als wetenschappelijke medewerker werkzaam bij Eetexpert.  

Els Verheyen is klinisch psycholoog, psychotherapeut en coördinator van de patiënten- en familieorganisatie ANBN vzw.  

An Vandeputte is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en coördinator van het kenniscentrum Eetexpert.  

Inschrijven

Schrijf hieronder in. Vervolgens zal je via mail een link ontvangen naar de webinar op ons online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

  • 1 maand: € 0
  • Je hebt 30 dagen tijd om deze webinar op eigen tempo te bekijken (vanaf het moment dat je de link naar de webinar ontvangt via mail).

Prijs

Gratis

Duur

2u