Toolbox eetstoornissen voor ouders

Voor alle ouders die ontdekken dat hun kind een eetstoornis heeft, maakten we bij Eetexpert een online toolbox eetstoornissen voor ouders. Een veilige haven met betrouwbare en up-to-date informatie. In deze toolbox vind je heel wat informatie en kennis die je als ouder op weg kan zetten. Daarnaast vind je in de toolbox ook mogelijkheden waar je terecht kan voor steun, een luisterend oor of ondersteuning als oude

Weinig eten, snel gewichtsverlies, opzettelijk overgeven of eetbuien… Het zijn beangstigende en verwarrende gedragingen wanneer je ze voor het eerst opmerkt bij je kind. Ze gebeuren soms in het geheim waardoor het kan zijn dat je geen enkel vermoeden had van wat er gaande is. Maar vaak ben je intuïtief bang dat er iets ernstig aan de hand zou kunnen zijn. Misschien ben je nog niet volledig overtuigd dat je kind een eetstoornis heeft maar wil je er wel meer informatie over verkrijgen. Of het kan zijn dat je kind zelf op dit moment nog niet open staat voor hulp maar ben je als ouder op zoek naar ondersteuning voor jezelf. Het is ook mogelijk dat je kind al in begeleiding is bij een psycholoog en dat je zoekt naar manieren om thuis bij te dragen aan de ondersteuning van je kind.

Met dank aan alle leden van de expertengroep die deze toolbox mee vorm gaven: prof. dr. Gilbert Lemmens, dr. Annik Simons, dr. Lies Depestele, Ursula Van Den Eede, prof. dr. Elske Vrieze, ANBN, en de ouders-ervaringsdeskundigen!

Materialen

Informatiepakket eetstoornissen – ouders

Informatiepakket voor ouders van een kind met een eetstoornis.

Tekst

– 2.4 MB

Infofiche gezonde leefstijl ALLES – afwisselend eten – gezin

Eetcompetenties ondersteunen bij jongeren voor ouders.

Infofiche

– 1.0 MB

Infofiche gezonde leefstijl ALLES – lief zijn voor jezelf – gezin

Hoe ondersteun je als ouder het lichaamsbeeld van je kind?

Infofiche

– 361 KB

Infofiche gezonde leefstijl ALLES – omgaan met emoties – gezin

Hoe ondersteun je als ouder je kind in het omgaan met emoties?

Infofiche

– 894 KB

Infofiche motivatie – gezin

Je kind motiveren tot gedragsverandering.

Infofiche

– 740 KB