Inhoud

In deze verdiepende workshop gaan we in op de rol die ouders en andere zorgfiguren kunnen spelen bij het herstelproces van een eetstoornis.

Ouders of andere zorgfiguren betrek je best zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling van jongeren met een eetstoornis. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je een ouder- of een gezinsgesprek concreet aan?

In dit webinar reiken we tools en inspiratie aan om ouders en gezinnen te betrekken in de ambulante begeleiding van jongeren en (jong)volwassenen met een eetstoornis.

Dit is een opname van een workshop die doorging in november 2023.

Spreker

Lies Depestele is klinisch orthopedagoog en systeemtherapeut en werkt als wetenschappelijk medewerker bij Eetexpert. Daarnaast is ze gezinstherapeut op de afdeling Eetherstel in de Alexianen Zorggroep in Tienen en opleider binnen de postgraduaatsopleiding  partnerrelatie-, gezins-, en systeempsychtherapie aan de Universiteit Gent.

Doelgroep

Deze webinar richt zich tot alle zorgverleners (met erkend basisdiploma in de zorg) die ambulant werken met jongeren en jongvolwassenen met een eetstoornis.

Om een workshop te volgen is een zekere voorkennis en praktijkervaring aangeraden. Want onze workshops zijn bedoeld voor zorgverleners die werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetproblemen, eetstoornissen of gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas). Bovendien zoomt een workshop in op een specifiek thema of een bepaalde doelgroep om de link met je praktijkervaring te leggen.

Ben je als ouder op zoek naar ondersteuning en informatie? Je kan informeren bij ANBN, een CGG in je buurt of mailen naar Eetexpert om een oudertraining te vinden in je buurt. Je vindt ook veel informatie op de toolbox eetstoornissen voor ouders.

Inschrijven

Schrijf hieronder in. Vervolgens zal je via mail een link ontvangen naar de webinar op ons online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

  • 1 maand: € 50
  • Je hebt 30 dagen tijd om deze webinar op eigen tempo te bekijken (vanaf het moment dat je de link naar de webinar ontvangt via mail).

Wens je een factuur op naam van je bedrijf of werkgever? Vul dan zeker deze facturatiegegevens in via de optie ‘gegevens aanpassen’. Zo krijg je meteen een correcte factuur.

Prijs

€ 50

Duur

2u