Via de website www.spreekerover.be kan je een geconventioneerd psycholoog of orthopedagoog in je buurt vinden. In sommige netwerken kan je ook de problematiek aangeven waarrond je hulp zoekt. Je vindt er ook informatie rond kostprijs van de sessies. Je kan rechtstreeks een afspraak maken, zonder verwijsbrief. Weet ook dat het CGG in je buurt psychologische hulp aanbiedt aan een laag tarief (hiervoor heb je wel een verwijsbrief nodig, bijvoorbeeld van je huisarts of het CLB).

Sinds kort is bepaalde hulp voor eetstoornissen (tot leeftijd 24 jaar) of obesitas bij jongeren (tot 18 jaar) ook terugbetaalbaar binnen daartoe voorziene conventies. Je huisarts kan de voorwaarden nagaan en een zorgtraject binnen een van deze conventies opstarten. Wil je je hulpverlener (bv. je huisarts) op weg helpen met informatie rond de conventie eetstoornissen of de conventie obesitas? Op deze pagina brengen we heel wat informatie voor hulpverleners samen.

Kinderen en jongeren met overgewicht (van 2 tot 18 jaar) kunnen gratis terecht bij de diëtist, na verwijzing van de huisarts of kinderarts. Deze diëtist moet wel een RIZIV-nummer hebben. Meer info vind je op de website van het RIZIV en op deze pagina uit het stappenplan voor diëtisten.