Wegwijs in onze vernieuwde site!

Je zag het misschien al, onze website is vernieuwd. We stelden alles in het werk om al onze informatie en materialen nog makkelijker toegankelijk te maken, en te houden! Zo kan iedereen een profiel aanmaken en nuttige info en materialen bewaren in dit profiel.

Caroline maakt je graag wegwijs in onze nieuwe site via onderstaand filmpje.

Mijn eetexpert

In je persoonlijk profiel kan je eenvoudig je gegevens wijzigen (bv. facturatie, verwijsadressen), favoriete pagina’s, materialen en verwijzers opslaan. Hier vind je ook een handig overzicht van de vormingen die je hebt gevolgd, met mogelijkheid om slides en attesten te downloaden.

Naar mijn eetexpert

Stappenplannen: onze draaiboeken in een nieuw jasje

Zorgverleners maken al jaren gebruik van onze praktijkgerichte draaiboeken. Voortaan noemen we deze praktische materialen stappenplannen. Ze hebben een volledig nieuwe uitstraling gekregen met handige navigatie.

Bekijk het stappenplan basiskennis eetproblemen en gewichtsproblemen

Materialen en tools

Er waaide een frisse wind door onze materialenbibliotheek! Voortaan kan je gebruik maken van een uitgebreide filter om snel materialen terug te vinden.

Naar materialen en tools

Info per thema

Op de infopagina’s per thema vind je alle informatie rond specifieke thema’s en daaraan gerelateerde veelgestelde vragen, materialen en cijfers.

Naar info per thema

Info per setting

Op de infopagina’s per setting vind je alle informatie die relevant is voor wie binnen een bepaalde setting werkzaam is.

Naar info per setting

Info voor zorgberoepen

Binnen de zorgsetting vind je specifieke infopagina’s voor elk zorgberoep zodat je snel de informatie kan vinden die je nodig hebt in je werk. Naast informatie vind je op deze pagina’s veelgestelde vragen, materialen en links naar interessante vormingen die relevant zijn voor je setting of zorgberoep.

Naar info voor zorgverleners

OKT 2023

Nieuws

Nieuw WHO-rapport rond obesitas: duiding

Nieuw WHO-rapport rond obesitas: duiding

jun 2022 – Het is aan te raden om met regelmaat na te gaan of de schattingen gegenereerd door het model wel overeenkomen met de werkelijk geobserveerde prevalenties.

Obesitas als ziekte

Obesitas als ziekte

dec 2021 – Hoewel er uitgesproken voor- en tegenstanders zijn voor het al dan niet erkennen van obesitas als ziekte, is er ook een duidelijke gemeenschappelijke noemer.

Online en mobiele zelfhulpprogramma's bij eetproblemen en eetstoornissen

Online en mobiele zelfhulpprogramma’s bij eetproblemen en eetstoornissen

aug 2023 – Wil je zelf aan de slag met een zelfhulpprogramma voor jouw cliënt? Lees dan zeker deze aandachtspunten.

Eetstoornissen in de (top)sport - begeleiding door de diëtist

Eetstoornissen in de (top)sport – begeleiding door de diëtist

mei 2021 – Er zijn verschillende risicofactoren die ervoor zorgen dat iemand een eetstoornis ontwikkelt binnen de sport.