– een grijze zone tussen remmen en gas geven –

In deze workshop laten we eerst Dr. Annik Simons (kinder- en jeugdpsychiater) aan het woord. Zij helpt je bij het herkennen van ARFID bij kinderen en jongeren in de praktijk: Wat houdt het juist in en hoe herken je het? 
Daarna geven An Gers (diëtiste gespecialiseerd in ARFID) en Lotte Theuwis (klinisch psycholoog en gedragstherapeut) praktische tips in het omgaan met ARFID in je zorgaanbod. Hierbij gaan ze op zoek naar het evenwicht tussen het kind blijven stimuleren, en toch voldoende oog hebben voor de grenzen van het kind: Zonder voldoende stimulans en aanbod krijgt het kind geen kans om te groeien in zijn eetontwikkeling en zullen er steeds meer dingen geschrapt worden uit het menu. Toch lijkt een doorgedreven exposure aanpak ook niet helemaal aan te sluiten bij de bijzondere kenmerken van ARFID.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de VAE.

Doelgroep

Deze workshop richt zich tot alle hulpverleners die in aanraking komen met ARFID in de praktijk.

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding van het factuurnummer (factuur in bijlage van bevestigingsmail ‘nieuwe inschrijving vorming’) en je naam.

Inschrijven kan tot en met zondag 4 juni 2023. Kosteloos annuleren kan tot 24u voor de start van de studiedag.

De live versie is verstreken. Inschrijven voor het bekijken van het webinar kan hier.

Datum

di 06 juni – 9u – 12u

Tijd

9u – 12u

Locatie

Online

Prijs

€ 50