Webinar workshop oudertraining eetstoornissen

Hier kan je inschrijven voor de opname van de workshop oudertraining eetstoornissen. Vervolgens zal je via mail logingegevens ontvangen voor onze online leerplatform. Dit duurt een werkdag. 

Beschrijving

Het Vlaams kenniscentrum Eetexpert werkte een oudertraining uit om ambulante hulpverleners te ondersteunen in het aanbieden van een wetenschappelijk onderbouwd groepsaanbod voor ouders. Dit materiaal bestaat uit enerzijds een informatiepakket voor ouders en anderzijds een draaiboek voor de therapeut. Tijdens de online vorming wordt dit materiaal voorgesteld en worden handvaten aangereikt om een groepsaanbod voor ouders concreet te maken. 

Doelgroep  

Deze vorming richt zich tot ambulante therapeuten die werken met mensen met eetstoornissen en die interesse hebben om een ambulant groepsaanbod voor ouders op poten te zetten. Dit kan ook passen in het groepsaanbod van gespecialiseerde eerstelijnspsychologen binnen de conventie (G-ELP) of in het groepsaanbod vanuit CGG.  

Ben je als ouder op zoek naar ondersteuning en informatie? Je kan informeren bij ANBN, een CGG in je buurt of mailen naar Eetexpert om een oudertraining te vinden in je buurt. Je vindt ook veel informatie op de toolkit voor ouders.

Accreditering voor artsen wordt aangevraagd onder Ethiek en Economie.

Sprekers

Lies Depestele is klinisch orthopedagoog, systeemtherapeut en als wetenschappelijke medewerker werkzaam bij Eetexpert.  

Els Verheyen is klinisch psycholoog, psychotherapeut en coördinator van de patiënten- en familieorganisatie ANBN vzw.  

An Vandeputte is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en coördinator van het kenniscentrum Eetexpert.  

Inschrijven

Schrijf hieronder in.

Locatie

Online

Prijs online

Gratis