Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel. Het aandeel 2-jarigen met overgewicht daalde in 2021 opnieuw na een piek van 11,4% in het coronajaar 2020. In 2021 stelde Kind en Gezin bij 9,7% van de kinderen geboren in 2019 overgewicht vast. In 2022 stelde ze bij 9.9% van de kinderen geboren in 2020 overgewicht vast. De provincie Antwerpen kent met 11,4% het hoogste aandeel kinderen met overgewicht, in West-Vlaanderen ligt dat het laagste: 8,5 %. Lees hier het volledige persbericht van het Agentschap Opgroeien.

Benieuwd hoe de gewichtsopvolging van jonge kinderen door Kind en Gezin in zijn werk gaat? Hoe weten we dat er minder 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen zijn? Je leest het hier.

Ben je vervolgens op zoek naar informatie rond eetproblemen of gewichtsproblemen? Ben je hulpverlener en wil je aan de slag met overgewicht bij kinderen? Bekijk onze materialen of onze pagina’s per beroep.

Juli 2023

Nieuws

Online en mobiele zelfhulpprogramma's bij eetproblemen en eetstoornissen

Online en mobiele zelfhulpprogramma’s bij eetproblemen en eetstoornissen

aug 2023 – Wil je zelf aan de slag met een zelfhulpprogramma voor jouw cliënt? Lees dan zeker deze aandachtspunten.

Verslag workshop terugvalpreventie eetstoornissen

Verslag workshop terugvalpreventie eetstoornissen

dec 2021 – Bij patiënten met anorexia nervosa, valt ongeveer 31 % terug binnen de eerste 18 maanden na het afsluiten van een succesvolle behandeling

Steeds meer Vlamingen met overgewicht en obesitas of niet?

Steeds meer Vlamingen met overgewicht en obesitas of niet?

nov 2021 – Te snelle conclusies dat de Belg steeds ‘dikker’ wordt, werken onterecht stigmatiserend. Individueel is de variatie tussen mensen met overgewicht heel groot.