as a possible unmatched product work of genius, who makes the best https://www.replica-watches.is timepiece can become the newest favored assortment lovers. as a possible unmatched product work of genius, who makes the best https://www.watchesomega.to/ timepiece can become the newest favored assortment lovers. the best iwc replicas in the world is likely to be tremendous understanding and exquisite comprehensive forensics education outstanding skin care. best noob.to with cheap prices here. high quality https://www.redditwatches.com/ high-performance stainless steel rings are located between the crystal mirror and the condition backside covers. raw claws to publish will probably be the similarities related with reddit silkshome.com silk pillowcase. hermesreplica.ru for men. male could possibly be the personality among givenchyreplica.ru givenchy outlet. this is exactly provided with effective and complicated tasks best manoloblahnikreplica.ru review repeatedly enrich the good the watchmaking arena customs. best sevenfridayreplica.ru sevenfriday replica interior incredible structure.

Overzicht van vormingen Eetexpert

Overzicht van vormingen Eetexpert

Bij Eetexpert kan je vorming volgen rond behandeling en preventie van eetstoornissen en gewichtsproblemen. Deze zijn voor beginnende en meer ervaren zorgverstrekkers, en ook voor preventiewerkers. Supervisiegroepen in de provincies zorgen voor casusgericht leren.

Voor deelname aan vormingen is een erkend zorgdiploma vereist, met uitzondering van de kennisdag.

Kennisdag

De Kennisdag van Eetexpert is een jaarlijkse studiedag die zich richt op iedereen die interesse heeft in het thema eet- en gewichtsproblemen. Telkens staat een actueel thema centraal. Op deze studiedag komen experten en ervaringsdeskundigen aan het woord. Deze gaat meestal door in de eerste of tweede week van september. Thema’s die de voorbije jaren aan bod kwamen zijn:

 • Identiteit (2021)
 • De biologie van eten voor je praktijk (2020)
 • Maatwerk ​in preventie en behandeling (2019)
 • Mythes rond eten en gewicht (2018)
 • Uitbouwen van gezond eetgedrag in een samenleving aan de lijn (2016)

Vormingsagenda

E-learning

Online vorming volgen? Die mogelijkheid bieden wij graag aan! Ons aanbod e-learnings zit sinds kort in een gloednieuw jasje. De e-learnings zijn er voor zorgverstrekkers om hun basiskennis rond eet- en gewichtsproblemen uit te breiden. Daarnaast is de e-learning groeiwijzer ook toegankelijk voor ouders of zorgfiguren die meer willen weten over de normale ontwikkeling van eetgedrag bij kinderen.

 • Basisbehandeling eetstoornissen
 • Motiveren en motivatiekaders
 • Groeiwijzer, normale ontwikkeling van eetgedrag
 • Behandeling van obesitas in de huisartsenpraktijk

E-learnings

Basistraining

De basistrainingen zijn er voor zorgverstrekkers die zich willen bijscholen rond begeleiding en opvolging van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetproblemen, eetstoornissen en gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas). Deze vorming is afgestemd op zorgverstrekkers met een basisdiploma in de zorg, zoals diëtisten, klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen, psychiaters, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen en (kinder)artsen. Maar voorkennis en praktijkervaring is niet vereist. Meestal organiseren we twee aparte dagen in het voorjaar (mei-juni) die elkaar inhoudelijk aanvullen:

 • Basistraining rond behandeling van eetstoornissen
 • Basistraining rond behandeling van obesitas

Vormingsagenda

Workshop

Om een workshop te volgen is een zekere voorkennis en praktijkervaring aangeraden. Want onze workshops zijn bedoeld voor zorgverstrekkers die werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetproblemen, eetstoornissen of gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas). Bovendien zoomt een workshop in op een specifiek thema of een bepaalde doelgroep om de link met je praktijkervaring te leggen. Voorbeelden van workshops die eerder doorgegaan zijn:

 • ASS en eetproblemen
 • Preventie van eet- en gewichtsproblemen
 • Eetproblemen bij jonge kinderen
 • Eetstoornissen en type I diabetes

Vormingsagenda

Praktijklabo voor gespecialiseerden

Praktijklabo’s gaan door in kleine groep en zijn bedoeld voor gespecialiseerde zorgverstrekkers die ruime ervaring hebben in het werken met kinderen, jongeren en/of volwassenen met eet- en gewichtsproblemen. Net zoals een workshop vertrekt een praktijklabo vanuit een specifiek thema. Maar daarbij kunnen deelnemers casusmateriaal meebrengen waarrond interactief gewerkt wordt. Op die manier gaan we dieper in op het thema en bespreken praktische knelpunten en uitdagingen waarmee we te maken krijgen in ons werk. Thema’s die al aan bod kwamen in een praktijklabo:

 • Persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen
 • Motivatiekaders toepassen in je praktijk

Vormingsagenda

Supervisiegroep

Tenslotte is een supervisiegroep de ideale plek om regelmatig ervaringen uit te wisselen met collega’s en te leren via casusbespreking. Deelname aan een supervisiegroep is voorbehouden voor abonnees van Eetexpert, maar iedere erkende Vlaamse hulpverlener kan zich gratis abonnee maken. De bijeenkomsten gaan door in je eigen provincie, in gesloten groep onder leiding van een inhoudelijk expert, die ook theoretische toelichting kan geven.

Supervisiegroepen

Vormingen externen

Op onderstaande pagina brengen we vormingen van externen samen in een handig overzicht.

Vormingen, congressen en symposia van externen.

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message