Communicatie op de werkvloer

Hoe je communiceert rond de thema’s eten, gewicht en uiterlijk heeft een grote impact op het welzijn van je werknemers. Daarom is het belangrijk om de aandachtspunten en aanbevelingen te kennen. Zo weet je welke boodschappen rond eetgedrag, gewicht en lichaamsbeeld een positieve impact hebben en in welke boodschappen een risico schuilt. Onze infofiches rond communicatie kunnen je hierbij helpen. Specifiek voor de werksetting is er de infofiche Praten over eten en gewicht- werk. 

Een doordacht beleid op het werk

Wil jij werknemers versterken rond eten, gewicht en uiterlijk? Wil je op een doordachte manier rond deze thema’s communiceren? Werken rond een gezonde leefstijl is dé manier om in te zetten op bevordering (versterken), preventie (problemen voorkomen) en zorg rond eetproblemen en gewichtsproblemen op de werkvloer. Maak je vertrouwd met de basisprincipes rond preventie van eetproblemen en gewichtsproblemen.  

Hoe ga je aan slag? 

De tool ‘gezond werken’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven helpt je bij het opstellen, uitvoeren en evalueren van een breed gezondheidsbeleid op het werk. Je vindt er een stappenplan en uitgewerkte acties

Je beleid rond eten, gewicht en uiterlijk sluit hier eenvoudig op aan. Laat je in je visie inspireren door het kader van een gezonde leefstijl, en breng acties samen tot één geheel aan de hand van de A.L.L.E.S kapstok. De infofiche Gezond leefstijl – ALLES maakt je wegwijs in deze kapstok. 

Heb je al een gezondheidsbeleid in je organisatie? 
Stem dan de huidige acties en boodschappen af met de basisprincipes rond preventie van eetproblemen en gewichtsproblemen. Is je communicatie in lijn met de aanbevelingen? Promoot je een gezonde leefstijl in al zijn facetten? Bestaande initiatieven vinden eenvoudig een plaats in de A.L.L.E.S kapstok. Versterken wat bestaat, bespaart tijd en middelen én draagt bij tot een samenhangend geheel. 

Datum laatste aanpassing: 11 september 2023